TIR şoförlerine polis müdahalesi

Hatay'da kaçak akaryakıtla mücadele için kent merkezinin çeşitli yerlerinde yapılan denetimleri protesto etmek için toplanan TIR şoförlerine polis müdahale etti.

TIR şoförlerine polis müdahalesi
25 Temmuz 2014 Cuma 23:35 tarihinde eklendi.
Kaçak akaryakıt kontrollerinde verilen para cezalarını ve araçların bağlanmasına tepki gösteren TIR ve kamyon şoförleri Antakya-İskenderun karayolunu trafiğe kapattı. Burada şoförler adına açıklama yapan Hamit Kara, "Suriye’de yaşanan savaştan dolayı zaten işleri kötü durumda olan şoförlerinin, son zamanlarda iyice sıklaşan denetimlerle iyice yıprandı. Türkiye’nin hiçbir sınır ilinde uygulanmayan bu keyfi uygulamayla bizlere eziyet ediliyor. Hatay Valisi'nin almış olduğu kararla kaçak akaryakıtı engelleme adı altında yapılan bu uygulama, bizleri zor durumda bırakıyor. Bizim devlet ve güvenlik görevlilerimizle sıkıntımız yok. Şu ana kadar yapılan denetimlerde yaklaşık 5 bin aracımıza el konuldu" dedi. 
 
Yaklaşık 3 saat trafiğe kapanan yolu açmak şoförlere çevik kuvvet polisleri TOMA araçları ile tazyikli su ve biber gazlı ile şoförlere müdahale etti. Müdahale sonrası dağılan eylem yapan şoförler, polislere tepki gösterdi. Polisin müdahalesinin ardından Antakya-İskenderun karayolu ulaşıma açıldı.