Tiryakilere müjde

Sigarayı bırakmak isteyen tiryakiler, sosyal güvencesi olmasa da tedavi ve ilacını ücretsiz alacak

Tiryakilere müjde
14 Şubat 2011 Pazartesi 08:57 tarihinde eklendi.

 

Sigarayı bırakma tedavisi alan tiryakiler, sosyal güvencesi olmasa da tedavi ve ilacını ücretsiz alacak. Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
 
Sigarayı bırakma tedavisiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, “Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar; sayıları 250 bini geçmemek şartıyla herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurum ve kuruluşlarınca uygulanacak Nikotin Replasman Tedavisi ile Sağlık Bakanlığınca temin edilerek bu sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtımı yapılacak Bupropion HCI ve Vareniklin içerikli ilaçlardan yararlanmada, 4736 sayılı Kanun’un 1. maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır” maddesi eklendi. 4736 sayılı Kanun’un 1. maddesinin birinci fıkrası, “Kamu kurum ve kuruluşlarınca üretilen mal ve hizmet bedellerinde herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmaz” hükmünü içeriyor. 
 
Böylece, sağlık ocağından, tam teşekküllü hastanelere kadar tüm sağlık birimlerine başvuran tiryakilerin tedavisi ve ilaç paraları devlet tarafından karşılanacak.