Titanik 2 geliyor!

1912'de zamanının en büyük deniz faciasının yaşandığı Titanik, 2016 yılında okyanusa geri dönüyor

Titanik 2 geliyor!
28 Şubat 2013 Perşembe 10:43 tarihinde eklendi, 1.725 kez okundu.

 

Gayrimenkul ve kömür madenciliği yatırımlarıyla dünyanın en zengin kişileri arasında yer alan Avustralyalı milyarder iş adamı Clive Palmer, bir Çin şirketine inşa ettireceği Titanik 2'nin tasarımını paylaştı. Aslına uygun inşa edilecek ve son teknolojiyle donatılacak Titanik 2, havuzları, kütüphaneleri, şık restoranları, lüks kamaraları ve Türk hamamı ile en iyi konforu sunmayı da hedefliyor.
 
AYNI ROTADA GİDECEK
Geminin ilk seferi, 2016 yılında orijinal rotada olacak. Gemi İngiltere'nin Southampton limanından yol açıkacak ve New York'a gidecek. Dizayn olarak Titanik deneyiminin aynısının yaşanabileceği gemi, kömürle değil dizel yakıtla çalışacak. Çok sayıda tahliye botunun olacağı gemide radar ve uydu navigasyonu da yer alacak.
 

 
YOLCULARA 20. YÜZYILDAN KOSTÜMLER
Ayrıca tüm yolculara, döneminin ruhunu hissetmeleri için 20. yüzyıl başlangıcına ait kostümler verilecek. Avustralyalı milyarder, ilk Titanik'i inşa edenlerin yaptığı hataya düşmeyeceğinin altını çizdi:‘Bu gemi batmaz’ şeklinde bir ukalalık yapmayacağım. Bence üzerinde delik açılan her şey batar. Daha önce batmaz diyenler sonrasında pişman oldu.'