Titanik cahilleri

Bilgi çağının yükselişine tanık olan günümüzde, Titanik’in gerçek bir olay olduğunu henüz yeni öğrenenlerin sayısı da hiç az değil.

Titanik cahilleri
11 Nisan 2012 Çarşamba 13:22 tarihinde eklendi, 3.598 kez okundu.

 

Batışının 100’üncü yıldönümü dolayısıyla tüm dünyada yine gündeme oturan Titanik, bugüne kadar sayısız belgesel ve kitaba konu oldu, hakkında binlerce makale yazıldı. Hatta, 11 Oscar kazanan filmi bile çekildi. Ancak bazıları facianın bir filmden ibaret olmadığını yeni öğreniyor.
 
Twitter’da “Stefan” adıyla hesabı bulunan bir kullanıcı, yarın batışının 100’üncü yıldönümü olan Titanik hakkında atılan çok ilginç tweetler tespit etti. Stefan’ın yeniden tweet (RT) ettiği mesajlarda dikkat çeken orta nokta, bu tweetleri atan kullanıcıların Titanik’in aslında gerçek olduğunu yeni öğrendiklerini belirtmeleriydi.
 
Stefan, kısa zamanda Titanik hakkındaki inanması güç mesajları RT eden kullanıcı olarak tanındı. Söz konusu tweetlerden birinde “charlibobsss” adındaki kullanıcı, “Titanik’in gerçek olduğunu bilmemem kötü bir şey mi? Ben onu sadece film zannediyordum” ifadesini kullanıyor.
 

NTV