Tivoli’de bomba paniği!

Danimarka’nın dünyaca ünlü eğlence parkı Tivoli’de bomba paniği yaşandı.

Tivolide bomba paniği!
20 Nisan 2014 Pazar 11:56 tarihinde eklendi.
Cumartesi gecesi saat 23 sıralarında Tivolinin arka kısmına park edilen Polonya plakalı bir araçtan kabloların sarkması üzerine bomba alarmı verildi.
 
Polis Tivoli’nin ziyaretçilerini tahliye ederek bölgeye bomba uzmanlarını çağırdı. Orduya ait bomba uzmanları Tietgensgade caddesindeki gümüş renkli ve motoru çalışmakta olan aracı, robotlar ve özel kameralarla taradılar. Kopenhag emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada, araçtan sarkan kablolar ve içindeki bir saatin, bombalı araç olabileceği şüphesi yarattığı ve yapılan inceleme sonrasında araçta bomba bulunamadığı bildirildi. 400 metre mesafesi araç ve insan trafiğine kapatılan aracın incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne çekildiği bildirildi. 
 
Tivoli Basın Sözcüsü Torben Plank, polisin isteği üzerine 4 bin ziyaretçinin acil ancak sakin şekilde tahliye edildiğini belirterek, rizikoyu göze almak istemediklerini söyledi. Emniyet Müdürü Henrik Olesen, aracın içinde çok sayıda müzik aleti bulunduğunu belirterek, sabah saatlerinde aracın sahibine iade edildiğini söyledi.

DHA