Tiyatro şöleni sona erdi

ADANA'da, Sabancı Vakfı ile Devlet Tiyatroları işbirliğiyle bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali', sona erdi. Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nün usta oyuncu Cihan Ünal'a sunulduğu festivalde, 8'i yabancı ve 16'sı yerli, toplam 24 oyun sahnelendi.

Tiyatro şöleni sona erdi
01 Mayıs 2015 Cuma 13:05 tarihinde eklendi.
Merhum İşadamı Sakıp Sabancı'nın emaneti olarak gelenekselleşen ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde perdelerini açan festival, Ukrayna'dan Kiev Modern Bale Tiyatrosu'nun 'Carmen TV' oyunuyla veda etti. Bir ayı aşkın süren festivalde, Amerika Birleşik Devletleri'nden Summer Nite Theatre 'Marat / Sade', Çin'den Shangai Dramatic Arts Center 'Köpeğin Yüzü', Fransa'dan Demons Et Merveilles 'Lulu'nun Beyaz Gecesi', Portekiz'den Espetáculo da 'Dobrar 'Gôda', Makedonya'dan Üsküp Türk Tiyatrosu 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' ve Yunanistan Ulusal Tiyatrosu 'Pasta' oyunlarını sahneledi.
 
YERLİ OYUNLAR DA VARDI
 
Türkiye'den de İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş', Trabzon Devlet Tiyatrosu 'Rulet', Sivas Devlet Tiyatrosu 'Kanlı Düğün', Ankara Sanat Tiyatrosu 'Halktan Biri' ve 'Tesadüfen Kadın Elizabeth', Semaver Kumpanya 'Kuşlar' ve 'Veriler', Tiyatro Adam 'Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı', İkinci Kat Tiyatrosu 'Fü', Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu 'Kafesten Bir Kuş Uçtu' ve Pürtelaş Tiyatrosu da 'Savaş' oyunuyla seyirciyle buluştu.
 
GENÇ OYUNCULAR SAHNEDE
 
Geride kalan 16 yılda 40 farklı ülkeden 79 yabancı tiyatro grubu, yerli ve yabancı 5 binden fazla sanatçıyı ağırlayan festivalde oyunlar, Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi sahnesinde ve İstanbul'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde sahnelendi. Festival boyunca dans, oyun yazma, görme engelliler için okuma tiyatrosu, çocuklarla maske yapımı ve kukla yapımı konularında atölye çalışmaları da düzenlendi. 
 
Genç tiyatroculara destek veren festivalde, Kulis Sanat Tiyatrosu 'Köprüdeki Adam', Seyyar Tiyatro 'Tehlikeli Oyunlar', Ters Ağaç Kukla Tiyatrosu 'Son İncir', Ray Tiyatro 'Pencere' ve Tiyatro Evi 'Çirkin' oyunlarıyla Adana Devlet Tiyatrosu Fuaye Genç Sahne'de seyirciye seslendi.