TKDK'dan Gökçeada'daki Rumlara hibe

Çanakkale'nin Gökçeada İlçesi'nde yaşayan ya da dönmek isten Rum vatandaşlar için, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü hibe desteği verecek.

TKDKdan Gökçeadadaki Rumlara hibe
22 Eylül 2014 Pazartesi 12:29 tarihinde eklendi.
TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü yetkilileri, Rum Vakıfları Derneği (RUMVADER) üyeleriyle Gökçeada'da düzenlenen toplantıda hibe destekleri hakkında bilgi verdi. Zeytinli Köyü'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, desteklerin adada yaşayan ya da adaya dönmek isteyen Rum vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Kırsal turizm destekleriyle hem adanın potansiyelinin değerlendirilebileceğini hem de dedelerinin evini imar etmek isteyen Rum vatandaşlar için bu yatırımların önemli bir gelir kaynağı elde edeceğini belirten Ortan, "Gökçeada'da önemli bir değer olan zeytin için TKDK ile birlikte yapılacak yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verebileceğiz. Hazırlanacak projelerle burada zeytinyağı üretim tesisleri kurulabilir. Bunun için tüm yatırımcıları TKDK'ya proje hazırlamaya davet ediyorum" dedi.
 
Toplantıda ayrıca, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri kooperatifçilik ve organik tarım konularında Rum vatandaşlara bilgiler verdi.