TMSF, Balkaner'in arazisini sattı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Balkaner Grubu'ndan devraldığı, 12'nci kez satışa çıkartılan Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki denize sıfır arazi bu defa 27 milyon dolara (yaklaşık 54 milyon lira) alıcı buldu.

TMSF, Balkanerin arazisini sattı
24 Eylül 2013 Salı 19:07 tarihinde eklendi.
Turizm cennetinin en güzel koylarından birinde bulunan araziye 7 yıldızlı otel yapılmasının planlandığı belirtildi.
 
TMSF'nin 1996 yılında Ali Balkaner'den alacağına karşılık el koyduğu Marmaris'te denize sıfır 40 bin 770 metrekarelik arazi, daha önce 11 defa ihaleyle satışa çıkartılmasına rağmen alan olmadı. Arazinin 17 yıldır elden çıkartılamaması üzerine bu defa bir kez daha ihaleye çıkıldı.

Araziyi, ihaleye katılan tek şirket olan Marmaris'teki Green Nature Otelleri'nin sahibi İsmet Kamış'ın sahibi olduğu Green Turizm, 27 milyon dolara satın aldı. Kamış'ın sahibi olduğu Green Turizm'in Cumhuriyet Bulvarı'na yaklaşık 150, Uzunyalı Sahili'ne inen yola ise yaklaşık 250 metre uzunluğunda cephesi bulunan araziye 7 yıldızlı otel yapmayı planladığı bildirildi.
 
Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, arazinin satılmasının sevindirici olduğunu belirtip, 'Çok büyük ve kontrolsüz bir araziydi. Senelerdir boş duruyordu. Kentin en güzel yerindeki arazinin satılması ve lüks bir otel yapılacak olması sektör adına da Marmaris adına da sevindiriciö dedi.
 
"SATIŞ FİYATI MAKUL"
 
Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Kenan Akkuş da satış fiyatının makul olduğunu öne sürerken, "Fiyat iyi. Daha önemlisi bunca sene atıl kalan bir arazinin turizme kazandırılacak olmasıö dedi. Akkuş, şöyle konuştu:
 
"Marmaris'te özellikle turizm alanları konusunda yaşanan bir arsa sıkıntısı var. 40 bin 770 metrekarelik alanın kamuya terkleri yapıldıktan sonra yaklaşık 33 bin metrekarelik bir turizm arsası Marmaris'e kazandırılacak.

Bölgemizin en önemli yerinde otel, eğlence yeri ve kamu kuruluşlarının bulunduğu bir yerde. Yıllardır buranın turizme kazandırılıp, iş istihdamı yaratılması için söylemlerde bulunuyoruz. Bu alanın üzerine dünya standartlarında bir tesis yaparak turizme kazandırılacağını öğrendik."
 
Söz konusu arazi, ilk defa 14 Aralık 1996'da 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılmıştı.

DHA