TOBB'dan İzmir'e ilk yatırım eğitime

İzmir'de sanayicinin ara eleman ihtiyacını karşılayacak Endüstri Meslek Lisesi kampusu protokolü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalandı.

TOBBdan İzmire ilk yatırım eğitime
30 Ocak 2013 Çarşamba 19:07 tarihinde eklendi.

 

Protokol imza töreninde konuşan Bakan Binali Yıldırım, "Artık her işi yaparım abi dönemi bitti. Bir şey iyi yapıyorsanız o işte uzmansanız işsizlik korkusu yaşamayın" dedi.
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar'ın girişimiyle İzmir'de kurulacak meslek lisesinin protokolü TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Ankara'da imzalandı. Protokol imza törenine Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı ve Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral katıldı.
 
Toplantıda konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, insana yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını söyledi. Bakan Yıldırım, şunları söyledi:
 
"İzmir'e kazandıracağımız Endüstri Meslek Lisesi yurtlarıyla bir eğitim kampusu niteliği taşıyor. TOBB ve EBSO ve diğer ilçelerdeki odaların İzmir'in sorunlarına duyarlı olduklarını biliyoruz. Doğrusu her şeye yatırım yaparsınız her şeyin geri dönüşümü var. Ama insana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Geleceğe yapılan yatırım ise ülkeye yapılan yatırımdır. Diğer ülkeler içinde rekabet gücümüz artıracak en büyük kaynağımız insan gücüdür. Bu güç nesilden nesle aktarılmaktadır. İnsan gücümüz geleceğin Türkiye'sine hazırlamamız gerekiyor. Altın bileziği koluna tak derlerdi eskiden atalarımız. Artık her işi yaparım abi dönemi bitti. Bir şey iyi yapıyorsanız o işte uzmansanız işsizlik korkusu yaşamayın. Küresel rekabet için fark ortaya koymak gereklidir. Meslek liselerimiz üzerinden acımasız siyaset yapıldı. Meslek liselerine artık yoğunlaşmak gerekiyor. Kalifiye iş bilen insan sayısını artırmamız gerekiyor."
 
İmzalanan protokol ile İzmir yapılacak Endüstri Meslek Lisesi ile öğrencilerin pratiği ve teoriyi bir arada öğreneceklerini belirten Bakan Yıldırım, yapılan yatırımların devamını beklediklerini sözlerine ekledi.
 
"EĞİTİM EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR"
 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir'in geçmişte olduğu gibi gelecekte Türkiye için önemli bir kent olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "İzmir, Türkiye'de en fazla ihracat yapan dördüncü, en fazla istihdam sağlayan üçüncü ili durumdadır. İzmir Türkiye'ye yeni bir ufuk daha açtı. EXPO 2020 hedeflerine ulaşmasında sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düzeni yapmaya çalışıyoruz. Eğitime yapılan yatırım en değerli yatırımdır. Her yatırımın riski vardır ama eğitime yapılan yatırımdan zarar etmezsin" dedi.
 
"MESLEKİ EĞİTİMİ ARTIRIACAĞIZ"
 
En büyük hazinenin genç nüfus olduğunu söyleyen İzmir Valisi Cahit Kıraç, eğitim en öncelikli çalışmalar arasında yer alması gerektiğin belirtti. Kıraç, "Bizim bunu AB'deki gibi yüzde 70 oranlarına çıkarmamız gerekiyor. İzmir'de bugüne kadar hayırseverler ile 174 protokol imzalayarak 248 milyon TL eğitime kaynak aktardık. TOBB ile yaptığımız 175. Protokol. TOBB İzmir'e ilk yatırımını Mesleki Eğitim Kampusu kurarak gerçekleştirecek. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
TOBB tarafından kurulacak olan ve 15 milyon TL'nin üzerinde yatırım öngörülen Mesleki Eğitim Kampusu içinde Endüstri Meslek Lisesi, Spor Salonu, Öğrenci Yurdu ve İş Atölyeleri yer alacak. 

DHA