TOFAŞ, ENVERDER üyesi oldu

Türk otomotiv sanayinin en büyük üreticilerinden TOFAŞ, enerji verimliliği çalışmalarında işbirliği oluşturulması amacıyla ENVERDER üyesi oldu. Üyelik belgesi ENVERDER yönetimi tarafından şirket yetkililerine teslim edildi.

TOFAŞ, ENVERDER üyesi oldu
24 Ağustos 2013 Cumartesi 12:37 tarihinde eklendi.

TOFAŞ Endüstriyel Operasyonlar Direktörü Akın Aydemir, enerji verimliliği çalışmalarını önemsediklerini belirterek, şunları söyledi: “Bu alanda önemli bir sivil toplum kuruluşu olan ENVERDER ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. Enerji verimliliği alanında ENVERDER’in önemli bir birikimi var, bizim de tecrübelerimiz var, her ikisini birleştirip içinde bulunduğumuz topluma katkıda bulunmayı ümit ediyoruz.”

TOFAŞ Tesisler ve Teknik Hizmetler Müdürü Nizamettin Aypak ise şöyle konuştu: “FIAT fabrikaları arasında enerji verimliliği alanında en başarılı kuruluş olmamız bizlerin üzerine daha da büyük sorumluluklar getiriyor, araç başına 1100 KW olan enerji tüketimimizi her yıl daha da azaltıyoruz. Gerek karbon üretimimizi gerekse su tüketimimizi azaltıp bu alanda otomotiv üreticileri arasında en iyi üretim üssü olma hedefimizde emin adımlarla ilerliyoruz.”

ENVERDER Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal da şunları dile getirdi: “Enerji verimliliği çalışmalarımızı her alanda yaygınlaştırmak istiyoruz, TOFAŞ gibi otomotivin lider kuruluşunun çalışmalarımıza dahil olması biz daha da güçlendirdi. Bugüne kadar TOFAŞ’ın gerçekleştirmiş olduğu verimlilik çalışmalarını artık birlikte daha geniş kesimlere ulaştırabileceğiz.”


CİHAN