Tokat Valisi yurtlarda kalan çocukları unutmadı

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yetiştirme yurtlarında kalan çocukları unutmadı.

Tokat Valisi yurtlarda kalan çocukları unutmadı
23 Nisan 2013 Salı 22:00 tarihinde eklendi, 1.038 kez okundu.

 

 
Vali Taşkesen, Tokat Merkez Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocukları Valilik Konağı'nda ağırladı. Eşi Betül Taşkesen ile birlikte çocuklara yakın ilgi gösteren Vali Taşkesen çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Vali Taşkesen’in ikinci durağı ise Turhal İlçesi Yetiştirme Yurdu oldu. Turhal Yetiştirme Yurdu ziyaretine Vali yanı sıra eşi Betül Taşkesen, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Tokat İl Müdürü Ahmet Duman katıldı. Vali Taşkesen ile eşi Betül Taşkesen kurumda kalan çocuklar ile tek tek ilgilenip çeşitli hediyeler verdi.
 
Vali Taşkesen burada yaptığı açıklamada, “Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı, biz de bu çocuklarımızın bayramını kutlamak için buraya geldik. Ayrıca Gönül Elçileri Projemize destek veren kurumların verdikleri maddi destekle tedarik edilen hediyeleri bu vesile ile çocuklarımıza ulaştırmış olduk. Gönül Elçileri Projesini çok önemsiyorum. Bu proje sayesinde amacımız tüm çocukları sıcak aile yuvalarına kavuşturmaktır. Gönül elçisi olmak illa çocuk almak değildir, bir çocuğa küçük de olsa destekte bulunmak onlarla ilgilenmek onlara sevgi göstermekte gönül elçiliği için yeterlidir.” dedi.
 
Vali Taşkesen ardından 3 çocuğu olduğu halde bir çocuğa koruyucu aile olmak isteyen, fakat yuvada bulunan 3 kardeşi birbirinden ayırmaya gönlü razı olmayıp 3 kardeşe birden koruyucu aile olan, Gülay-Muhammet Duran çiftini evinde ziyaret etti. Burada koruyucu aile tarafından büyütülen çocuklarla hasbihal eden Vali Taşkesen “Devletimiz çocuklarımızın iyi yetişmesi adına her türlü desteği sağlamaktadır. Gönül Elçileri Projesi ile bu alandaki çalışmalar ivme kazanmıştır.

Yurtlarda kalan çocuklarımızdan çok daha fazla aile koruyucu aile olmak için kurumlarımıza müracaat etmiştir. Biz bu duruma çok seviniyoruz, çünkü devlet tüm imkanları sağlar, fakat burası bir kurum olduğu için aile sıcaklığının olması mümkün değildir. Bu proje sayesinde yurtlarda kalan tüm evlatlarımızı koruyucu ailelere teslim ederek, yurtlarımızı tamamen kapatmak istiyoruz. Tabi ki belli yaşın üstünde olanlar için kurumlarımız varlığını sürdürecektir, fakat aile sıcaklığı ihtiyacı olan tüm yavrularımızı sıcak yuvalara kavuşturacağız.” şeklinde konuştu.
 
Bu arada yuvadan koruyucu aileye verilen çocukların mutlulukları gözden kaçmadı. Kurumdan koruyucu aileye verilen 3 kardeşten Tuğba K. 10 yaşında, ortanca olan Ramazan K. 8, en küçüğü olan Murat K. ise 4 yaşında. Vali’nin eşi Betül Taşkesen ise çocukların kaldıkları odayı, oyun oynadıkları alanı inceledi.

CİHAN