Tokat'a ateş düştü

Hakkari’de şehit düşen uzman çavuş Erhan Yürüdür’ün cenazesi Van’da yapılan otopsinin ardından cenaze askeri kargo uçağıyla akşam saatlerinde Tokat Havaalanına gönderildi.

Tokata ateş düştü
07 Kasım 2013 Perşembe 22:58 tarihinde eklendi, 1.017 kez okundu.
Burada cenazeyi, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Cavlak, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı ile şehit Yürüdür’ün yakınları karşıladı.

Türk bayrağına sarılı cenaze askerler tarafından omuza alınarak nakil aracına taşındı. Bu sırada şehit Yürüdür’ün yakınları gözyaşına boğuldu. Ayrıca şehit Yürüdür’ün özel eşyaları da getirilerek cenaze nakil aracına konulduğu sırada yakınları şehidin fotoğrafına sarılıp ağladı. Ardından cenaze aracı Erbaa ilçesine götürüldü. 
 
VALİ, OLAY TERÖR SALDIRISI DEĞİL 
 
Vali Mustafa Taşkesen, havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamasında, Tokat’ın en çok şehit veren illerin başında yer aldığını söyleyerek, şöyle konuştu: "Ama bu sefer bir terör hadisesiyle değil de bize verilen bilgilere göre bir kaçakçıları yakalamak üzere yapılan bir eylemden dolayı talihsiz bir şekilde şehit olan Tokatlı bir yiğidimiz biraz önce ilimize intikal etti. Tokat, inşallah başka şehitlere mezar olmasın. Aileye sabır diliyorum." 

DHA