TOKİ’de devir teslim töreni

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. 18 Nisan 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile TOKİ Başkanlığı’na atanan Mehmet Ergün Turan, görevi Ahmet Haluk Karabel’den devraldı.

TOKİde devir teslim töreni
19 Nisan 2014 Cumartesi 17:01 tarihinde eklendi.

TOKİ çalışanlarına yaptığı konuşmada ortak akıl ile hareket etmenin önemine dikkat çeken TOKİ Başkanı Turan, “Bu kurumu beraberce, kardeşçe inşallah daha ileri götüreceğiz.” diye seslendi.

Mehmet Ergün Turan’ın TOKİ Başkanlığı’nı 18 Nisan 2014 tarihinde devralmasının ardından Ahmet Haluk Karabel için uğurlama töreni düzenlendi. TOKİ’nin Bilkent’teki merkezinde bulunan konferans salonunda dün (18 Nisan 2014) gerçekleştirilen törene, İdarenin Ankara’daki merkezinde görev yapan personelin yanı sıra İstanbul ve İzmir birimleri ile TOKİ iştiraklerinde görev yapan çalışanlar da katıldı.

Ahmet Haluk Karabel, törende yaptığı konuşmada, “2003 yılından bu yana hep beraber çalışıyoruz. TOKİ’nin ve kurumlarının yapmış olduğu başarı sizlerin başarınız. Bugün itibarıyla 623 bin konutu geçmiş bulunuyoruz. Sosyal donatıda 5 bin 400 rakamına ulaştık. Yeni başkanımızla da iyi bir çalışma süreci olacak.” diye konuştu.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da, “Sayın Başbakanımızın teveccühleriyle, Türkiye’nin medar-ı iftiharı olan bu kurumda görev tevdi edildi. Elimden geldiğince TOKİ’nin başarılarının temelini oluşturan kurum kültürüne katkı sunmaya çalışacağım.”dedi. Turan, İdare çalışanlarına, “Siz 700-800 insanı bir araya toplayıp ‘bu kadar iş yapılacak’ deseniz dünyanın gelişmiş bir ülkesinde dahi TOKİ’nin bugün ulaştığı başarıları elde edemezsiniz. Gerekirse bunun iki katı aynı nitelikte insanları bir araya getirin ‘bu boyutta ve bu nitelikte işler yapın’ deyin, aynı sonucu almanız mümkün değildir.” diye seslendi.

TOKİ’nin başarılarının temelinde yıllardır bu kurumda emeği geçen bütün başkanların, bütün çalışma arkadaşlarının oluşturduğu bir kurum kültürü olduğuna dikkat çeken BaşkanTuran, “Bizim dışarıdan izleyip gördüğümüz de budur. Bu vesileyle geçmişte bu kültürün oluşmasına katkıda bulunan en alt kademeden TOKİ Başkanlığı yapmış arkadaşlarımıza kadar her birinin emekleri oranında, çabaları oranında ‘Allah razı olsun’ diyorum.” dedi.

Ortak akılla hareket etmenin önemine dikkat çeken TOKİ Başkanı Turan sözlerini şöyle sürdürdü, “Hepimiz bir şeyi yaparken belli mecralarda olabildiğince tartışalım. Ben şuna inanıyorum. Teknik insanlarız çoğumuz. Benim her konuda uzman olmam diye bir şey söz konusu değil. Bu işin uzmanı belki aşağıdaki röportör arkadaştır, bazen müdür arkadaştır, bazen daire başkanıdır. Benim buraya yönetici olmam bana imtiyaz tanımıyor, sorumluluklarımı artırıyor. Bu kurumu beraberce birlik olarak, kardeşçe inşallah daha ileri götüreceğiz.”

Törende TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, görevi devraldığı Ahmet Haluk Karabel’i plaket ve çiçek takdim ederek uğurladı. Ahmet Haluk Karabelde TOKİ Başkanı Turan’a çiçek takdim etti.


CİHAN