Topkapı'da otobüs kazası: 5 yaralı

Fatih Topkapı'da, aşırı hızlı olduğu ve sürücüsünün cep telefonuyla konuştuğu iddia edilen özel halk otobüsü, demir bariyerleri aşıp ters yöne girdi. Bir otobüs ve otomobile çarpıp duran otobüsteki 5 kişi yaralandı.

01 Aralık 2013 Pazar 18:15 tarihinde eklendi, 1.299 kez okundu.
 
Kaza, Topkapı 10. Yıl Caddesi Anıt Mezar önünde, saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Yenidoğan Topkapı seferini yapan 34 ELC 13 plakalı otobüs, kontrolden çıkarak yolu ayıran demir korkulukları aşıp, karşı yöne girdi.

Otobüs, önce başka bir özel halk otobüsüne ardından da Hakan Çetin yönetimindeki otomobile çarparak durdu.  Kazada biri Bebek 5 kişi yaralandı. Otobüs içinde sıkışan yolcuların yardımına da sağlık ve itfaiye ekipleri koştu. Sıkışan yolcular itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
 
Otobüste yaklaşık 20-25 yolcu olduğunu söyleyen bazı görgü tanıkları, sürücüsünün hız yaptığı ve telefonla konuştuğu için otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini iddia ettiler. Otobüsün çarptığı aracı kullanan Hakan Çetin ise aracın karşı yönden geldiğini belirterek, çocuğunun çok korktuğunu söyledi.
 
Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

DHA