Topladığı eski eşyaları evinde sergiliyor

Emekli kimya mühendisi Ekrem Küçük Ersoy, eski eşyaları toplayarak oluşturduğu koleksiyonunu evinde sergiliyor.

22 Ağustos 2013 Perşembe 19:26 tarihinde eklendi.

Dedelerin, ninelerin eskiden kullandığı antika değerindeki eşyaları yıllardır toplayan Elmadağlı kimya mühendisi Ersoy'un amacı bunları yeni nesillere tanıtmak.

Bu antika denecek eşyaların içinde her şey var; el dokuması kilimler, heybeler, çeyizlik el işlemeleri, elbiseler, tarım işlerinde ve hayvancılıkta kullanılan küçük aletler. Bir zamanların vazgeçilmezi olan gramofonlar eski radyolar, plaklar, çeyiz sandıkları, bebek beşiği ve daha birçok malzeme, Ekrem Küçük Ersoy'un koleksiyonunda mevcut

Ersoy, bu işi herhangi bir kar amacı gütmeden kendi imkanlarıyla yapıyor, yerinin dar olması nedeniyle birçok eşyayı sergileyemiyor. Tek istediği geniş bir yerde eşyalarını sergileyerek daha çok insanın görmesini sağlamak. Ersoy, bazı okul yöneticilerinin, öğrencileri , sergilenen eşyaları görmek için getirerek, geçmişte kullanılan eşyaları çocuklara tanıttığını ifade etti.

Ekrem Küçük Ersoy, şunları ifade etti: "Eskiden beri atalarımızın, dedelerimizin kullandığı eşyaları topluyorum ben ama emekli olduktan sonra buna hız verdim, bunları biraraya getirdim, topladım. Çağımızda hızla teknoloji değişiyor, eski eşyalar kullanılmıyor, ben de bunları eskiden işte bizden sonra gelen nesil bunları görsün, tanısın diye bunları bir araya getirmeye çalıştım kendi imkanlarımla ama yerim çok dar.

Okuldaki müdürlerimiz sağ olsun bazı okul müdürleri duyarlı insanlar, okuldaki öğrencileri buraya getirmek suretiyle bunların ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını onlara izah ediyoruz. Hatta birkaç öğrenci yani amca sizi örnek aldım, ben de para koleksiyonu yapıyorum, ben de işte sizin gibi birşeyler biriktiriyorum dedi."


CİHAN