Topuk Çatlaklarına Çözüm

Topuk Çatlakları,Topuk Bakımı ve güzellik ipuçlarını kadin.com sizler için derledi.

Topuk Çatlaklarına Çözüm
22 Şubat 2017 Çarşamba 23:54 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

Topuk Çatlaklarına Çözüm

Günlük yaşamda vücudun en çok zarar gören ve aslında yorulan bölgesi topuklardır. Kadınlar için giyilen topuklu ayakkabılar, erkekler için rahatsız ayakkabılar; direkt olarak topukları kötü yönde etkileyen faktörler arasında yer alır. En sağlıklı ayakkabı giyildiğinde dahi, gün boyunca sabit şekilde ayakta kalmayı gerektiren tüm işler topukların zarar görmesine neden olacaktır. Bu anlamda her akşam rutin olarak topuk çatlaklarına bakım yapılması gerekmektedir. Bakımlar aksatılmadan ve ertelenmeden uygulandığında daha hızlı ve kesin çözümler verecektir.
 

Topuklara Uygulanan Maskeler Nelerdir?
 

Topuk bakımı ve topuk çatlakları için uygulanması gereken ilk adım topuğun yumuşatılmasıdır. Buhar banyosu, sıcak su takviyesi ya da nemlendirici kremler bu aşamada yardımcı olmaktadır. Bir kovanın içerisine aşırı sıcaklıkta su doldurularak çıkan buhar ayak topuklarına maruz bıraktırıldığında yumuşama işlemi de başlamış olacaktır. Daha sonra topuk taşı ya da topuk törpüsü ile topukta sertlik yaratan kısmın da topuk bölgesinden uzaklaştırılması gerekir. Yalnız topuk bölgesi buhar banyosundan sonra aşırı hassaslaştığı için kesinlikle sert hamleler kullanılmamalıdır. Hafif bir kese yardımı ile de topukta ki sertleşmenin yumuşatılması sağlanabilir.
 

Uygulanan ilk adım sonrasında, nemlendirici krem ya da mentollü içeriğe sahip olan kremlerle topuklara masaj yapılması önemlidir. Topuk taşı ya da kese sonrasında zarar görmüş topukların kremle daha sağlıklı bir hale gelmesi mümkündür. Özellikle zeytinyağı içeriğine sahip kremler cildin herhangi bir bölgesinin yumuşatılması için yeterli olmaktadır.
 

Topuk çatlaklarında en önemli detay kesinlikle, topuk çatlağına göre hazırlanmış bitkisel içerikli peelinglerin uygulanmasıdır. Bu peelingler genellikle bal ya da soğan karışımları ile hazırlanabilmektedir. Soğanın içeriğindekilerin topuk bölgesindeki çatlamayı ve kurumayı sağlayan bakteri ya da mikropları temizlediği söylenebilir. Bal ise daha çok topukların yumuşamasına ve gün içerisinde daha rahat edilmesine yardımcı olur.
 

Haftada bir ya da üç günde bir olmak üzere topuklara krem sürülüp iyice yedirilmeden pamuklu ve kalın çorap giyerek uyumak kesinlikle çok faydalı sonuçlar verecektir. Kremin bol sürülmesi ve yedirilmemesi bu anlamda önemli bir ayrıntı olacaktır. Sabah, topukların çok daha yumuşak ve çatlakların bir nebze iyileşmiş olduğu görülecektir. Düzenli uygulanan tüm tedaviler zamanla daha olumlu sonuçlar vererek, problemin iyileşmesine yardımcı olacaktır.

 

El, ayak bakımı ve daha fazla  tüm merak ettikleriniz için kadin.com’ u ziyaret edebilirsiniz.