Torba Kanun görüşmeleri sürüyor

TBMM Genel Kurulu’nde kamuoyunda 'Torba Kanun' olarak bilinen ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri devam ediyor.

Torba Kanun görüşmeleri sürüyor
07 Temmuz 2013 Pazar 17:49 tarihinde eklendi, 1.556 kez okundu.

TBMM Genel Kurulu, saat 14.00’de, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Genel Kurul’un açılışında dün yaşanan kavgada kaşından yaralanan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, diğer milletvekili arkadaşlarının geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Genel Kurul’da 69. madde görüşmeleri devam ediyor.

Öte yandan, Torba Kanun kapsamında dün kabul edilen maddeleri ile 28 Şubat mağdurlarına devlete yeniden dönüş hakkı getirildi. Ayrıca, 1990’dan sonra kapatılan vakıfların, adı ve amacı aynı kalmak şartıyla yeniden faaliyete geçmesinin önü açıldı. Dün kabul edilen maddeler arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile ilgili de bazı düzenlemeler vardı. Buna göre, yükseköğretim kurumlarının önlisans, lisans ve lisansüstü diploma programlarına kayıtlı öğrencilerden, başkanlıkça hizmetlerine ihtiyaç duyulanlar başvuru, tercih, sınav evrakının tanzimi ve benzeri sınav hizmetlerine yönelik geçici işlerde kısmi zamanlı çalıştırılabilecek. ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda bireysel ve toplu olarak kopya çekenlere 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.


CİHAN