Torba yasasına Bafralı emeklilerden tepki

Türkiye gündemini son günlerde ilgilendiren Torba Yasa hakkında Bafra ilçesinden de tepkiler yükselmeye başladı.

Torba yasasına Bafralı emeklilerden tepki
27 Ocak 2014 Pazartesi 18:09 tarihinde eklendi.


Konu hakkında görüşlerini ifade eden 30 yıllık sosyal güvenlik uzmanı Mustafa Özcan, "Emekliler, emekli adayları, ev kadınları torba yasasından, içinden ne çıkacağını merak ediyor. Ve dert yanmaya başladılar. Bu yasanın da intibak yasası gibi fos çıkacağından korkuyorlar.

Her gün en az 60-70 kişi gelerek torba yasası hakkında soru soruyor. Ben de elimden geldiğince cevap vermeye çalışıyorum. Fakat bugün verdiğim cevap yarın değişiyor. Ben de torba yasa ile oynanması üzerine tepki olarak iş yerimin önüne bu torbayı astım." dedi.

"Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın devamlı 3 çocuk yapın, teşvik verilecek sözlerine kanan kadınlarımız doğum borçlanması ile ilgili bilgi almaya çalışıyorlar." diyen Özcan, "Ellerinde dilekçeler yasanın çıkmasını dört gözle bekliyorlar.

Ayrıca özellikle yurt dışındaki ev kadınları gibi borçlanma taleplerini iletiyorlar. Yurt dışından Türkiye’ye gelen kadınlar borçlanıp emekli olabiliyorlar. Türkiye’de yaşayan ev kadınlarının sucu nedir ki aynı haktan yararlanamıyorlar." şeklinde konuştu. 


CİHAN