Torbacılar konuştu ünlüler gözaltında

Uyuşturucu satıcılarının verdiği bilgiler doğrultusunda aralarında model, dizi oyuncuları ve ünlü işadamlarının çocuklarının da bulunduğu 55 kişiyi gözaltına aldı

Torbacılar konuştu ünlüler gözaltında
07 Ocak 2012 Cumartesi 08:45 tarihinde eklendi, 1.278 kez okundu.

 

İstanbul’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda aralarında çok sayıda ünlünün de bulunduğu toplam 55 kişi hakkında işlem yaptı. Gözaltına alınanlar arasında 3 grup halinde çalışan ve esrarla kokain satışı yapan 35 torbacı da bulunuyor.
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan bir ihbar üzerine 8 ay önce “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik telefon ve fiziki takip çalışması başlattı. Yapılan takipte, ünlü isimlerin torbacılardan uyuşturucu aldıkları belirlendi. Yapılan tespitlerin ardından dün sabah saat 07.00 sıralarında eş zamanlı operasyon başlatıldı. 60 adrese yapılan baskınlarda 3 grup halinde çalışan ve esrarla kokain satışı yapan 35 kişi gözaltına alındı. Sokak satıcılarının uyuşturucu sattıkları kişilerin isimlerini bir bir polise verdikleri iddia edildi. Bazı dizi oyuncuları, mankenler, işadamları ve sanatçıların menajerlerinin ve çocuklarının da gözaltında olduğu belirtildi.
 
İşadamlarının çocukları da var
Operasyonda daha önce 2001 yılında gözaltına alınan ve nezarethanede uyuşturucu krizine girip hastaneye kaldırılan bir işadamının kızı olan eski model Y.K, babaları işadamı olan H.S.B, A.C.Ç ve K.S, dizi oyuncusu F.A.K, menajer E.I., modacı R.S. ve kardeşi A.S. de gözaltına alındı. Eski model Y.K, emniyete getirilirken kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı ve yüzünü kapattı.
 
Operasyon kapsamında ayrıca Amerika’da olduğu öğrenilen eski model ve şarkıcı A.H.Ü, eski bir belediye başkanının oğlu A.E.Ç., yönetmen B.K ile babaları işadamı olan S.H. ve K.P.’nin de arandığı belirtildi.
 
Operasyonda polisin 8 ay süresince takip ettiği 35 torbacı da sorguya alındı.

Milliyet