Torbalı kameralarla izleniyor

İzmir'in Torbalı İlçesi'nin, 8'i plaka tanıma olmak üzere 76 kamerayla 40 ayrı noktanın 7 gün 24 saat boyunca izlenmesini sağlayan Kent Güvenlik Yöntem Sistemi (KGYS) törenle hizmete açıldı.

Torbalı kameralarla izleniyor
08 Nisan 2013 Pazartesi 20:39 tarihinde eklendi, 1.208 kez okundu.

 

Torbalı Belediyesi'nin finansmanıyla 1.5 milyon lira harcanarak yaptırılan KGYS Merkezi'nin resmi açılışına, İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, CHP'li Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Ergün Gediz, Ak Parti Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, CHP Torbalı İlçe Başkanı Faruk Akpınar, MHP Torbalı İlçe Başkanı Yurdadoğ Mutlu, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Behçet Çınar, Torbalı Esnaf Odası Başkanı Sezai Tamer, Torbalı şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman ve vatandaşlar katıldı.
 
Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Ergün Gediz, KGYS hakkında bilgi verdi. Halktın yoğun olduğu cadde ve işlek kavşaklardaki 40 noktanı 8'i plaka tanıma olmak üzere 76 kamerayla haftanın 7 günü 24 saat süreyle izlendiğini söyledi. Sistemin işler hale getirilmesi için 14.5 kilometre uzunluğunda fiber optik kablo kullanıldığını belirten İlçe Emniyet Müdürü Ergün, Torbalı'nın artık daha da güvenli bir yer haline geldiğini, yılbaşı itibariyle suç oranlarında geçen yıl aynı döneme oranla yüzde 33'lük bir azalma olduğunu söyledi.
 
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur da KGYS'nin hizmete açılmasına büyük katkı sağladıklarını belirtip, "Belediye Başkanın görevi toplumun huzurunu sağlamak değil. Ancak, huzurlu bir ortam için polis teşkilatına yardımcı olmak bizim asli görevimiz" dedi. Kaymakam Aydın Memük de KGYS'nin suçlular için caydırıcı olacağını söyledi.
 
İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da kamerayla takip sisteminin suç oranlarını büyük oranda düşürdüğünü belirtti. Bilkay, konuşmaların ardından diğer protokol üyeleriyle birlikte kurdelesini keserek, KGYS'yi hizmete açtı. Açılışın ardından İl Emniyet Müdürü Bilkay, sistemin işleyişini uygulamalı olarak görmek için KGYS'den gördüğü bir seyyar piyango bayisine ekipleri gönderip, biletleri düzgün dizmesini isteyerek şaka da yaptı. Yaşananları açılışa katılanlarda KGYS Merkezi'nden izledi.

Tören, KGYS'nin hizmete girmesinde emeği geçenlere plaket verilmesiyle sona erdi.

DHA