Tören var şehit yok

Hakkari’deki saldırıda şehit olduğu açıklanan Uzman Çavuş Erhan Ar’ın naaşının bulunamaması üzerine Yozgat’ta düzenlenmesi plananlanan cenaze töreni iptal oldu. Ar'ın PKK'lılar tarafından kaçırıldığı öne sürülüyor.

Tören var şehit yok
19 Ağustos 2011 Cuma 15:13 tarihinde eklendi, 1.225 kez okundu.

 

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında ilk etapta kayıp olduğu belirtilen daha sonra şehit olduğu açıklanan uzman çavuş Erhan Ar'a ait Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede herhangi bir bulguya rastlanılamadığı bildirildi.
 
Ar ailesinin yaşadığı Yerköy ilçesine gelen Yozgat Valisi Necati Şentürk, Cuma namazını kılmak ve şehitler için okutulan mevlite katılmak için Yerköy Merkez Çarşı Camisi'ne geçti.
 
Burada cemaate vaaz veren Yerköy Müftüsü Ahmet İkbal Aydın'ın şehidin cenazesinin ilçeye öğleden sonra getirileceğini belirtmesi üzerine mikrofonu eline alan Vali Şentürk, cemaate seslendi.
 
Vali Şentürk, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde uzman çavuş Erhan Ar'a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, bugünkü cenaze töreninin iptal edildiğini duyurdu.
 
Bu arada, törenin düzenlenmesinin planlandığı İstasyon Meydanı'ndaki Türk bayraklarının da itfaiye ekiplerince kaldırıldığı görülürken, durumun aileye bildirildiği kaydedildi.
 
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde iki gün önce PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 1’i korucu 9 askerin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.
 
Uzman Çavuş Erhan Ar'ın önce kayıp olduğu duyurulmuş, daha sonra ise şehit olduğu bildirilmişti.
 
Erhan Ar'ın PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığı idda ediliyor.