Törende Neşet Ertaş anıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu'nca pedagog Adem Güneş'e 'Fahri doktora' unvanı verildi.

Törende Neşet Ertaş anıldı
03 Ekim 2013 Perşembe 18:07 tarihinde eklendi.
Düzenlenen törenle Güneş'e cübbesi giydirilirken, geçen yıl yitirdiğimiz büyük usta Neşet Ertaş da anıldı.
 
Pedagog Adem Güneş'e ÇOMÜ Senatosu tarafından, eğitim ve çocuk eğitimi, ebeveyn eğitimi ve Anadolu aile yapısı üzerine yaptığı çalışmalar ve pedagoji literatürüne 'Anadolu Pedagojisi' tabirini kazandırması nedeniyle, eğitim bilimleri alanında 'Fahri Doktora' ünvanı verildi.

Terzioğlu Kampüsü Troia Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, 116'ncı Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Tören öncesindeki müzik dinletisinde, geçen yıl yaşamını yitiren büyük usta Neşet Ertaş anıldı.

'Sırnağme' adlı grup Neşet Ertaş'ı anmak için 'Yalan Dünya' isimli şarkıyı seslendirdi. Gitarist öğretim görevlisi Dr. Kazım Çokoğullu, şarkı öncesinde akort yaparak gitarını Bağlama sesine göre uyarladı. Şarkıyı okutman Dr. Filiz Kaya seslendirdi.
 
'TAKDİR EDİLMEK FARKLI BİR DUYGUYMUŞ'
 
Daha sonra 'Fahri doktora' ünvanı verilen pedagog Adem Güneş'e cübbesini Çanakkale Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner giydirdi. Fahri Doktora Beratı da 116'ncı Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper tarafından verildi. Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'in üniversitenin kimliğini de verdiği pedagog Adem Güneş, "Takdir edilmek farklı bir duyguymuş" dedi.
 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner de, "Takdir edildiğiniz zaman başarı artıyor. Fahri doktoranın bir diğer misyonu da teşvik etme, cesaretlendirmedir" diye konuştu. 

DHA