Toroslar'da Nevruz coşkusu

Mersin Toroslar'da Anıttepe Parkı’nda gerçekleştirilen Nevruz şenliğine; temsili demir dövme, yumurta kırma ve halat çekme yarışması, yöresel danslar ile ozanların aşık atışmaları damgasını vurdu.

Toroslarda Nevruz coşkusu
22 Mart 2013 Cuma 20:18 tarihinde eklendi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda, protokol üyeleri ve katılımcılar Nevruz ateşinin üzerinden atlayarak, baharın gelişini kutladı. 
 
Program öncesi Toroslar Belediyesi tarafından davetlilere yüzük çorbası, dövme pilavı ve tatlı ikramında bulunuldu. Program, tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, milli birlik ve beraberliğin timsali olan Nevruz’un; dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün Türk dünyasının ortak bayramı olduğuna dikkat çekti.
 
Nevruz'un, Türk dünyasının Kuzeyinden Güneyine, Batısından Doğusuna kadar uzanan, engin coğrafyada yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bir bahar bayramı olduğuna dikkat çeken Tuna, şunları söyledi: "Nevruz, Türk insanını birbirine kenetleyen, Ergenekon’da demir dağları eriterek dirilen ataların ruhlarıyla yanan bir ateştir.

Bu ateş hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlardan binlerce gönlü tutuşturarak, ortak kültür ocağında binlerce ruhu ısıtacaktır. Bugünle başlayan kardeşliğin, sonsuza dek bu coğrafyada Türk milleti olarak yaşamaya vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum. Kardeşliğin, sevginin ve dayanışmanın iç içe olduğu bir Nevruz Bayramı’nı hep birlikte kutlamanın mutluluğu içerisinde, Nevruz’un ülkemize, şehrimize, bereket ve mutluluk getirmesi dileklerimle, Türk dünyasının Nevruz Bayramı'nı kutluyorum.”
 
Tuna’nın konuşmasının ardından, Mersin Azerbaycan Kültür Derneği kurucusu Samira Sarı, Nevruz etkinliğini düzenleyerek birlik ve beraberlik olgusunu ön plana çıkartan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya bir teşekkür plaketi verdi. Samira Sarı, “Azerbaycan’da Nevruz çok büyük bir coşkuyla kutlanır. Toroslar’da da Nevruz'u coşkuyla kutlamak bizleri çok sevindirdi. İnşallah Toroslar’da bundan sonraki kutlamalara da katılacağız. Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

CİHAN