Toroslarda PKK cephaneliği

İzmir Emniyet Müdürü, Foça'da askeri servis aracına yapılan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, Toros bölgesi kırsalında 11,2 kilogram plastik patlayıcı, 20 el bombası ve 4 kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildiğini bildirdi.

Toroslarda PKK cephaneliği
08 Eylül 2012 Cumartesi 14:51 tarihinde eklendi, 2.343 kez okundu.

 

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Foça'da askeri servis aracına 9 Ağustos'ta yapılan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, Toros bölgesi kırsalında 11,2 kilogram plastik patlayıcı, 20 el bombası ve 4 kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildiğini bildirdi. 
     
Bilkay, Foça'da askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmayla ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenledi. 
     
Foça'da 9 Ağustos perşembe günü düzenlenen terörist saldırı sonrası İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü, istihbarat ve terörle mücadele daire başkanlıkları ile savcılığın direktifleri doğrultusunda çalışma yürütüldüğünü, bu kapsamda 2 Eylül'de Urfa Viranşehir'de 1'i ölü 2 teröristin yakalandığını, Foça'daki olay yerinde alınan parmak izlerinin, öldürülen bu teröristlerle uyduğunun saptandığını hatırlattı. 
     
Araştırmanın bu bilgi üzerine derinleştirildiğini ifade eden Bilkay, şunları kaydetti: 
     
''Bu çerçevede bu teröristlerin ilimizde irtibatlı olan kişiler elde edilmiş. Bunun üzerine 3 kişi İzmir'de, 2 kişi Şanlıurfa'dan getirilerek sorgusu yapılmıştır. Foça'da ayrıca 7 Ağustos'ta 3 masum çiftçi ölü olarak bulunmuştu. Onların da bu teröristlerdeki silahlardan çıkan mermilerle öldürüldüğü tespit edilmiştir. Bütün bu çalışmalar, bizi netice itibarıyla teröristlerin Toros kırsalına sakladığı malzemelere götürdü. Şu anda yine bununla ilgili yan bağlantısı içinde olan kişiler üzerinde çalışmalar devam ediyor.'' 
     
Ele geçen malzemeler- 
     
Ele geçirilen mühimmat hakkında da bilgi veren Bilkay, ''Toros kırsalında 11,2 kilogram plastik patlayıcı, 20 el bombası, 4 kalaşnikof ele geçirildi. Bunun yapacağı tahribat Foça'nın en az 10 katından fazladır'' dedi. 
   
Aramada ayrıca 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 20 şarjör ve 600 kalaşnikof mermisinin elde edildiğini kaydeden Bilkay, mühimmatın soruşturma kapsamında terör örgütüne ''yardım yataklık yaptığı'' iddiasıyla daha önce gözaltına alınan şahısların gösterdiği yerlerden elde edildiğini belirtti. 
     
Bilkay, mühimmatın ele geçirildiği bölgenin tam olarak yeri hakkındaki soru üzerine bölgenin bir kaç ilin sınırı içinde kaldığını söyledi. 
     
Gazetecilerin, ''teröristlerin yeni bir eylem hazırlığında olup olmadığı'' sorusu üzerine Bilkay , ''Bunlar kana susamış vampirler, fırsat buldukları her yerde eylem yapma istekleri var. Ama biz bunlara fırsat vermemek için çalışıyoruz'' dedi. 
     
Mühimmatın temin edildiği kaynağın tespit edilip edilmediğine ilişkin bir soruya da Bilkay, bu konuda uzmanların inceleme yapacağını, mühimmatın menşelerinin daha sonra tespit edilebileceğini söyledi. 
     
Toros kırsalında aramalarda ele geçirilen 11,2 kilogram plastik patlayıcı, 20 el bombası ve 4 kalaşnikof piyade tüfeği ile 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 20 şarjör, 600 kalaşnikof mermisinin de basın mensuplarına sergilendiği toplantıda, patlayıcıların bulunmasını sağlayan ''Mandy'' adlı arama köpeği de objektiflere poz verdi. 
     
4 kişi tutuklandı
     
 Öte yandan, ''terör örgütüne yardım ve yataklık'' ettikleri iddiasıyla dün adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ü tutuklandı, bir kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
     
Toros kırsalında bulunan patlayıcı ve silahlarla ilgili gözaltına alınan A.Y, R.E, K.S'nin sorgularının sürdüğü bildirildi.