"Toroslar'ı şaha kaldırdık"

Mersin merkez Toroslar belediye başkanı Hamit Tuna yaptıkları hizmetlerle ilçeyi adeta şaha kaldırdıklarını belirtti.

Torosları şaha kaldırdık
15 Şubat 2014 Cumartesi 17:49 tarihinde eklendi.


MHP'den tekrar Belediye Başkanlığına aday olan Tuna, Toroslar’da 2014-2019 döneminde hayata geçirmeyi planladığı 41 projesini kamuoyuyla paylaştı.

Toroslar Belediyesi Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa; MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz, MHP il, ilçe ve ocak teşkilatlarının başkan ve yöneticileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, basın mensupları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program; Başkan Tuna’nın Toroslar’da 10 yılda hayata geçirdiği hizmet ve projelerini anlatan bir slayt gösteriminin ardından başladı. Kıt imkanlara sahip bir bütçe ile yetim hakkı yemeden az parayla çok iş yapmanın gururunu yaşadıklarını anlatan Tuna, "2 dönemdir Allah’ın takdiri ve milletin teveccühü ile Belediye Başkanı seçildik.

2 dönemdir halkımız bizlere yetki ve sorumluluk verdi. Biz de bu sorumluluğun altında, gündüz oturmadan gece uyumadan çalışacağımızı ifade ettik. 10 yıldan bu yana her seçim bittiğinin ertesi günü kaldığımız yerden başlamak suretiyle çalışmamızı hiç aksatmadık. Yani bazı belediye başkanları gibi 2-3 yıl bekleyip seçime yakın tempoyu arttırarak bir çalışma asla göstermedik. Yaptığımız planlı çalışmalarla ve üreten bir yapımızla Toroslar’da devasa projeleri hayata geçirdik." diye konuştu.

Makam ve mevkilerin asla kendilerini değiştiremediğini vurgulayan Tuna şöyle devam etti: "Bilginin yoğun üretildiği her yerde varız. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, muhtarlarımız ve halkımızla birlikte çalışarak katılımcı bir yönetim anlayışı sergiledik. Yoldan en iyi geçenler ardından gelenlere engel bırakmayanlardır sözünden hareketle 10 yılı geride bıraktık. Yeni hizmetlerimizin devamı için bir dönem daha Toroslar’da yaşayan değerli hemşehrilerimizden destek istiyoruz. 32 köy ve beş beldenin katılımıyla, yüz ölçümü 86 bin hektara ulaşan bu coğrafyada halkımız bize yeniden yetki verirse 30 Mart’tan sonra aynı anlayışla, ara vermeden, nefes almadan hizmetlerimiz sonuna kadar devam edecektir."
    
Konuşmasının ardından 30 Mart 2014 tarihinden sonra Toroslar’da hayata geçirmeye planladığı projeleriyle ilgili katılımcılara bir sunum yapan Başkan Tuna, dev ekranda 41 projesini kamuoyuyla paylaştı
.
İmardan, yeşil alana, sosyal belediyecilikten sorumlu belediyeciliğe kadar birçok projeyi Toroslar halkının hizmetine sunan Başkan Hamit Tuna’nın yeni dönem projeleri ise şu şekilde; “Çevre Ve İmar Hizmetleri Projesi, Renkli Adalar Projesi, Okul Ve İbadet Yerlerimize Hizmet Desteği, Bulvar, Cadde Ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi, Kentsel Dönüşüm (İsteğe Bağlı), Yumuktepe Höyügünü Turizme Kent Yaşamına Kazandırma, Seyir Terası (Şehrin Gözü), Kadın Sığınma Evleri, Toroslar Türkmen-Yörük Müzesi, Tigem (Toroslar Belediyesi İş Geliştirme Merkezi), Tortek (Toroslar Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi, İsgev (İçel El Sanatları Geliştirme Vakfı) İşsizlikle Mücadele Projesi, Yenilenebilir Enerji Projesi, Kurban Satış Merkezi, Hobi Bahçeleri, Kontröllü Piknik Alanları, Tarım Ve Hayvacılığı Destekleme Projesi, Zeytinyagı Üretim Tesisleri (Ziraat Odası İle Ortak Proje), Her Köye (Mahallelere) Spor, Park Alanları Ve Fitnes Aletleri, Kent Köy Projesi, Bungalov Yayla Evleri, Botanik Parkı, Tek Tip Taksi Durakları, Her Köye (Mahallelere) Meydan, Mersin İdman Yurduna Tesis Desteği, Çocuk Trafik Eğitim Parkı, Drag Pisti (Motosiklet Ve Otomobil Yarış Pisti), Bisiklet Ve Yürüyüş Yolları, Göçer Yörük Şenlikleri, Kültür Ve Sosyal Aktiviteler, Benim Kentimde Bir Değer Yetişti” Projesi, Teleferik Kurulması, Belediye Hizmet Binası, Asfalt Üretim Tesisi ( Plent)”


CİHAN