Torpil satan ve kullananlara ceza kesiliyor

Erzurum’da Ramazan’la birlikte sokak aralarında maytap ve patlayıcı maddelerin kullanımda da bir artış yaşandı.

Torpil satan ve kullananlara ceza kesiliyor
12 Temmuz 2013 Cuma 18:05 tarihinde eklendi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü bu tehlikeli çocuk eğlencesinin öne geçmek için çeşitli operasyonlar düzenliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada çocuklar, gençler ve yetişkinler tarafından eğlence aracı olarak kullanılmakta olana maytap, torpil ve çatapat gibi piroteknik patlayıcıların; sokak aralarında, site içerilerinde ve apartman önlerinde patlatılması sonucunda bu yerlerde ikamet eden vatandaşlar arasında korku, kaygı ve paniğe neden olduğu ifade edildi.

Ayrıca bu maddelerin herhangi bir önlem alınmadan ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde kullanılması sonucunda organ kaybına varabilen yaralanmalar meydana geldiği aktarıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu maddelerin özellikle akşam saatlerinde yoğun olarak kullanılmasından kaynaklanan gürültü kirliliği de halkın huzur ve sükûnunu olumsuz olarak etkilemektedir. Söz konusu maddelerin kullanılması ve izinsiz olarak satılması Erzurum Valiliği tarafından yasaklanmış, satanlar ve kullananlar hakkında emre aykırı davranıştan dolayı Kabahatler Kanunu kapsamında ağır yaptırımlar uygulanmaktadır.”

Maytap, torpil ve çatapat gibi maddelerin izinsiz olarak satılmasını ve kullanılmasını engellemek amacıyla 11 Temmuz’da 60 iş yerinde arama yapıldığı bilgisine yer veren açılamada, “Yapılan aramalar sonucunda; bin 15 adet maytap, torpil, çatapat vb. madde,159 paket kaçak sigara ve 17 adet yasak niteliğe haiz bıçak ele geçirilmiştir.

Söz konusu maddelerin ele geçirildiği iş yerlerinin sahipleri hakkında adli tahkikat başlatılmış ve ayrıca idari para cezası uygulanmıştır.” denildi.


CİHAN