Tövbeler Tövbesi'nden ATV'ye boykot

ATV'nin 2011 yılı Mart ayında başlayan Tövbeler Tövbesi dizisinin final yapacağı haberi dizinin bütün hayranlarını yasa boğdu.

Tövbeler Tövbesinden ATVye boykot
25 Aralık 2011 Pazar 21:22 tarihinde eklendi, 3.956 kez okundu.

ATV'nin  Tövbeler Tövbesi  dizisinin 37.Bölümünün final olacağı haberi, dizinin bütün hayranlarını yasa boğdu. 
 

Tövbeler Tövbesi ailesi bir mesajla sevenleriyle duygularını paylaştı. İşte o mail:
 
Merhabalar... 
 
ATV'nin 2011 yılı Mart ayında başlayan "Yeşilçam Filmleri Tadındaki TÖVBELER TÖVBESİ" dizisinin 37.Bölümünün FİNAL olacağı haberi, dizinin bütün hayranlarını yasa boğdu. 
 
Peki, bu noktaya nasıl ve niçin gelindi? Kanal neye dayanarak 3 defa senarist, 2 defa yönetmen ve 4 defa da gün değişimine gitti? Oysa Tövbeler Tövbesi defalarca 1.olmuş ve ilk 20 bölümü, en iyi 100 program listesinde ilk 5’e oynayan bir diziydi. Salı günleri 22.00 olunca, bizler Yeşilçam günlerinden kalma dizimiz başlıyor diye sevinirdik. Karşısında “Öyle Geçer Ki Zaman” gibi harika bir dizi olmasına rağmen, o dizinin de en güzel alternatifiydi Tövbeler Tövbesi. Yeşilçam’ın aşlarını aratmayan duygusal sahneleri, içimizden insanların hayat bulduğu İstanbul Kuleli’deki “Garipler Mahallesi”, birbirinden değerli dört başrol oyuncumuz (Keremcem, Tuba Ünsal, Cemal Toktaş ve Fulya Zenginer) ile dizi sektörünün emektarlarını ve genç yeteneklerini bir arada harmanlayan nostaljik bir dizi… Yeşilçam’ın unutulmaz şarkılarına her bölümde 2-3 klip çekilmesi de hafızalarımızda daima kalacak. 
 
Derken, sevgili Kenan Işık'ın SALI 22:30’u (Yani Tövbeler Tövbesi'yle özdeşleşmiş saati) istemesi ve akabindeki gün değişimiyle (Cuma 22:30)kan kaybı başlamış oldu. Yeni gün ve saatine alışmaya çalışan bizlerin aksine, ATV kanalı, 2-3 haftalık reytingle doymamış olacak ki; bizce en tehlikeli ve en yanlış güne (Çarşamba'ya) alıp yerleştirdi TÖVBELER TÖVBESİ'ni. Önce 20:00, sonra 22:30, sonra tekrar 20:00! Derken 1 hafta yayınlamak ama diğer haftayı hep pas geçmek takıntısı ile devam etti dizimiz. Sevenler ise hiç yılmadan gece geç saatlere kadar hep izledi hep izledi Tövbeler Tövbesi’ni. Derken işler değişti ve hep ilk 5’te bilemediniz ilk 7’de kendine yer bulan dizimiz, ilk 15’e bile giremez oldu. Yüzbinlerce hayranı bu gidişe bir anlam veremedi. Burnumuza kötü kokular gelmedi değil; kanalın senaryoya müdahale ettiği, dizimizin gün ve saati için başka bir şirketin dizisine 45 gün sonrasına gün verdiği gibi.
 
"Dizi Atv'de izlenir" sloganıyla izleneceğini sanan ATV'nin işgüzarlığı tutmuştu bir kere: Çarşamba gününde normalde oynaması gereken bölüm sayısının 7 olması gerekirken, kanal diziyi bir hafta yayınlayıp diğer hafta yayınlamayarak, haftalık dizimizi “15 günlük” diziye çevirdi. Sonra bir de pişkin pişkin önümüze "maç var" bahanesini koydu. 1 ya da 2 kere değil defalarca bunu yapmaktan çekinmedi! Baktı ki seyirci yine izliyor, web sitesinde "TÖVBELER TÖVBESİ" linkini kapattı. Bunu fark eden izleyici tabii kanalı telefon ve mesaj yağmuruna tuttu. Yapımcının da biraz baskısıyla dizi "'SALI 20:00" a alındı. Ama dikkatinizi çekerim "20:00".
 
Dizi bitsin diye yaptıkları bunlarla sınırlı değil: Fragman yayınlamama, özet geçiştirme, kanalı aradığımızda Tövbeler Tövbesi hakkında sorular sorduğumuzda geçiştirip yeni dizilerinin reklamlarını yapma... Ve bunun gibi bir sürü şey... Ve duyduk ki kanal ile şirket yeni bir dizi için el sıkışmış. Tövbeler Tövbesi'nin 37. bölüm final sebebi sorulunca kanal yapım şirketini, yapım şirketi de kanalı hedef gösteriyor. 
 
Oysa dizimiz salıya yani eski gününe geçtikten sonra herkesin umutları canlanmış ve yayınlanan 34. bölüme tüm izleyenler eskisi gibi ilgi göstermişti. 35. Bölümü heyecanla beklerken, bir de duyduk ki: Dizimizin 37. bölümüne FİNAL kararı alınmış! Reyting rezaleti hepinizin malumu ve daha adil ölçümlere de henüz geçilememiş. Parayı bastıran şirket, dizisini izletmiş! 
 
Peki sizce bu adil mi? Salı gününün reytinglerini görmeden bir "reyting" bahanesiyle dizinin bitirilmesi adil mi? İzleyen yüzbinlerce insan… Onların akıllarındaki soru işaretleri??? Her şey yarım... 
 
Siz de takdir edersiniz ki, her doğru her yerde söylenemiyor. Dilimizin ucunda çok gerçekler var… Ve çok da soru işaretleri… Mesela; Kanalın yaptığı türlü oyunlar? Yapımcının hemen pes etmesi? Ve değersizmiş gibi görünen, dahası aptal yerine konan seyirci? Sizce biz bunları hak ettik mi?
 
Tövbeler Tövbesi sevenleri olarak biz Atv'ye boykot kampanyası başlattık (Twitter'da). Atv'yi boykot ediyoruz. Dizimize emek veren oyunculara, set ekibine ve biz izleyicilere haksızlık, üzgünüz ama kırıcı davranarak saygısızlık yapan kanala tepkimizi sonuna kadar göstereceğiz... 
 
Onların para oyunları için dizisinden olan yüzbinlerce hayran adına yazıyoruz bu mesajı.
Lütfen desteğinizi esirgemeyin bizden. Sesimizi duyurmamıza yardımcı olun.
 
SEVGİLERLE... 
 
TÖVBELER TÖVBESİ AİLESİ… 

Medyaradar