Trabzon, ONUR'unu araıyor !

Trabzonspor'da Bursa deplasmanında 3 gol atılmasına rağmen bir puanla yetinilmesinin üzüntüsü yaşanıyor.Teknik direktör Ersun Yanal, takım savunmasını oturtamadıklarına vurgu yaparken, eleştirilerin odağındaki isim ise son maçların formsuz ismi kaleci Fatih Öztürk oldu.

Trabzon, ONURunu araıyor !
22 Aralık 2014 Pazartesi 12:22 tarihinde eklendi.
Trabzonspor'da Bursa deplasmanında 3 gol atılmasına rağmen bir puanla yetinilmesinin üzüntüsü yaşanıyor.
 
Teknik direktör Ersun Yanal, takım savunmasını oturtamadıklarına vurgu yaparken, eleştirilerin odağındaki isim ise son maçların formsuz ismi kaleci Fatih Öztürk oldu.
 
Bursaspor deplasmanında yüzde 61'lik topa sahip olma oranı yakalamasına ve 3 gol bulmasına karşılık sahadan beraberlikle ayrılan Trabzonspor, çok fazla gol yenmesinin sebeplerini araştırıyor. Teknik direktör Ersun Yanal, takım savunmasını oluşturmada sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Kazanmayı gerektirecek mücadeleyi ortada koymakta da sorunlarımız vardı. Daha iyi savunma yapmalıydık. Deplasmanda 3 gol bulduysan 3 tane yemeyeceksin. Kalecinin hatası vardı, başarılı olduğu pozisyonlar da vardı. Bunu önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz" dedi.
 
TRABZONSPOR ONUR'U ARIYOR
 
UEFA Avrupa Ligi'nde 2 Ekim'de oynanan Legia Varşova maçının 64'üncü dakikasında sakatlanan ve 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda Trabzonspor kalesi adeta düştü. Onur'un görev yaptığı 8 resmi maçta 4 gol yiyen ve 0.5 gol yeme oranı tutturan Trabzonspor, Fatih Öztürk'ün görev yaptığı 15 resmi karşılaşmada 24 golü kalesinde gördü. Bordo-mavililer Fatih Öztürk döneminde maç başına 1.6 gol yeme ortalamasına ulaştı. Onur Kıvrak'ın kaleyi koruduğu ilk 4 resmi maçta kalesinde gol görmeyen Trabzonspor, daha sonra Metalist Kharkiv, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Legia Varşova maçlarında 14'er gol yedi.
 
SON 16 MAÇIN SADECE 3'ÜNDE GOL YEMEDİLER
 
Legia Varşova maçının 64'üncü dakikasında kaleyi devralan Fatih Öztürk ise, forma giydiği 15 maçın sadece 3'ünde (Lokeren, Galatasaray ve Akhisar Belediye) kalesini gole kapatabildi, 6 maçta ise birden fazla golü kalesinde gördü. Onur'un sakatlığının ardından üçüncü kaleci İbrahim Demir de Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-1 biten Keçiörengücü maçında 90 dakika şans bulabildi. Böylece Trabzonspor, Onur'un ardından çıktığı 16 resmi maçın sadece 3'ünde kalesini gole kapatabildi.
 
"FATİH'İN VARSA DERDİN VAR"
 
Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler de Bursaspor maçında takımın iyi oyununa ve 3 gol atmasına rağmen kaleci Fatih Öztürk'ün hatalarıyla 3 puandan olduğunu dile getirdi.
Karadeniz Gazetesi, "Fatih'in varsa derdin var! Trabzon'u Fatih yaktı", Taka Gazetesi, "Kaleyi tutamadık", Son Nokta Gazetesi, "Bu defansa gol mü yetişir", Karadeniz'in Sesi, "Şampiyonluk mu dediniz?", Günebakış Gazetesi, "Trabzon eriyor.. Zirveye veda", Kuzey Ekspres Kardeş Payı" başlıklarıyla maçı okuyucularına duyurdu.

DHA