Trabzon yönetiminde 2 istifa

Trabzonspor Kulübü’nde, iddialara göre ‘görev beğenmeme’ ile başlayan kriz 2 yöneticinin istifasıyla sonuçlandı

Trabzon yönetiminde 2 istifa
24 Haziran 2013 Pazartesi 11:20 tarihinde eklendi.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu’nun daha önce istifasını istedikleri kulübün yönetim kurulu üyeleri Dr. Mehmet İrfan Coşkun ile Osman İlyas, istifa etti.

Coşkun ve İlyas ortak yaptıkları yazılı açıklamada, sıkıntılı bir dönemden geçen kulübün son yapılan olağanüstü genel kurulunda rabzonspor delegelerinin oylarıyla yönetim kurulu üyesi olarak seçildiklerini hatırlatarak, “Göreve başladığımızın ilk gününden itibaren kamuoyunda bize verilen görevleri beğenmeyip, yönetim kurulunu terk ettiğimiz yönünde hatalı bir kanı oluşturuldu. Bu kesinlikle doğru değildir. O yönetim kurulu toplantısının tek gündemi görev dağılımı idi. O toplantıda altına imza attığımız kararlar, kamuoyuna yansıtıldığının aksine görev ayrımı yapmadan fedakarca çalışmak için orada olduğumuzun ispatıdır.” ifadelerini kullandı.

Trabzonsporluluk duruşlarının kendilerini tanıyanlarca iyi bilindiğini kaydeden Coşkun ve İlyas, açıklamalarını şöyle devam ettirdi: “Kulüp yönetim tarzında daha ilk günden, Hz.Ali'nin yöneticiler için gerekli gördüğü üç ana özellik olan liyakat, adalet ve istişare özelliklerini göremediğimizden ve sorumsuzca yapılan ilk icraatlardan ötürü mevcut şartlarda yönetici olarak kulübümüze faydalı olamayacağımızı düşünerek yönetim kurulu üyeliklerimizden istifa ediyoruz. Gerek kongre sürecinde, gerekse sonrasında bize güvenerek yanımızda yer alan değerli Trabzonspor delegesine sonsuz teşekkürü bir borç bilir, her koşulda Trabzonspor için birlikte gayret göstereceğimizin bilinmesini isteriz. Yerimize gelecek yedek üyelerle birlikte tüm yönetim kuruluna başarılar dileriz.”

Trabzonspor Kulübü’nün mayıs ayında yapılan olağanüstü genel kurulunun ardından yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, sağlık kurulu başkanlığı görevini yürüten Dr. İrfan Coşkun ile satın alma ve personel sorumlusu olarak görevlendirilen Osman İlyas’ın görevlerini beğenmeyerek toplantıyı terk ettikleri iddia edilmişti.

Daha sonra ise Başkan Hacıosmanoğlu ve Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu yaptıkları açıklamalarla, her iki yöneticinin de istifasını beklediklerini belirtmişti. Coşkun ile Osman İlyas'ın istifasının ardından yedek yönetim kurulu üyeleri Yakup Aslan ve Çetin Kansız yönetim kurulu üyesi oldu.


CİHAN