Trabzon'a güzel haber

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından FC Inter, yeni transferi Uruguaylı forvet Diego Forlan'ı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynatamayacak.

Trabzona güzel haber
04 Eylül 2011 Pazar 13:50 tarihinde eklendi.

 

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Trabzonspor ile (B) Grubu'nda yer alan FC Inter'in, bu sezon kadrosuna kattığı 32 yaşındaki Uruguaylı golcü Diego Forlan'ı 'Devler ligi'nin grup müsabakaları olan ilk 6 maçında oynatamayacağı açıklandı.
 
İtalyan ekibinin Forlan'ı Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil edememesinin nedeniyse Uruguaylı golcünün eski takımı Atletico Madrid ile 28 Temmuz ve 4 Ağustos tarihlerinde oynanan UEFA Avrupa Ligi'nin 3. ön eleme turunda Norveç ekibi Stromsgodset'e karşı forma giymesi olduğu belirtildi. 
 
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) kuralına göre, bir oyuncu sezon başında bulunduğu takım ile Avrupa kupalarına katılmış, ardından Avrupa kupalarında mücadele eden başka bir takıma transfer olmuşsa, transfer olduğu takımın Avrupa maçlarında Ocak ayındaki kadroların ikinci bildirimine kadar forma giyemiyor. 
 
FC Inter'in Forlan'ı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan bir üst tura yükselmesi durumunda, Ocak ayından itibaren kadroya dahil edebileceği kaydedildi. 
 
FC Inter, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında 14 Eylül'de sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.