Trabzon'a veda etti

Beşiktaş'a transferi gerçekleşen Tolga Zengin, Trabzon'da kendine ait balıkçı barınağında basın toplantısı düzenledi, kentte veda etti.

Trabzona veda etti
25 Temmuz 2013 Perşembe 15:13 tarihinde eklendi.
Faroz Balıkçı barınaklarında, kendisine ait 139 numaralı barınakta düzenlediği basın toplantısında duygusal anlar yaşayan Tolga Zengin, bir ara gözyaşlarına da hakim olamadı. Beşiktaş'a transferinde annesinin hastalığının sebep gösterilmemesi gerektiğini belirten tecrübeli file bekçisi şunları söyledi:
 
"1996 yılından bugüne kadar 17 yıl boyuncu çeşitli kategorilerde bu şanlı formaya hizmet ettim. Türk futbolunda Tolga Zengin olarak bir yerlere geldiysem bunu önce Allah'a, sonra Trabzonspor'a borçluyum. Trabzonspor'un bana kattığı değerler parayla pulla ölçülecek değerler değildir. Öncelikle en çok speküle edilen konu annemin sağlık sorunları ve tedavi süreciydi. Annemin hastalığını öğrendiğim günün sonrasında takımın başında Bursaspor maçına, annem ameliyat masasındayken de de Antalyaspor maçın çıktım. Annemin sağılığı benim için her şeyden önemlidir. Fakat Trabzonspor'dan ayrılmama sebep gösterilemez. Kaldı ki tedavi süreci devam etmektedir. Şükürler olsun ki sağlığı ve sıhhati gayet yerinde. Artık bu konunun konuşulmasını da çok doğru bulmuyorum."
Futbol hayatı boyunca ilk transferini gerçekleştirdiğini hatırlatan Tolga Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Transfer sürecinde Trabzonspor kaptanına yakışır şekilde, hiçbir konuya müdahil olmadan ve hiçbir açıklama yapmayıp sessizliğimi koruyarak doğru bir duruş sergilediğimi düşünüyorum. Bu süreç beni gerçekten çok yordu. Bu benim ilk transferim, inşallah da son olacak. Trabzon'un evladı olarak bu ayrılık benim için hiç de kolay değil. Fakat insan hayatında böyle şeyler yaşayabiliyor. Acısıyla tatlısıyla bu kulüpte çok güzel günler geçirdim. Bu şanlı forma altında Allah bana bir de şampiyonluk yaşamayı nasip etti. Trabzon'u, Trabzonspor'u ve Trabzonspor taraftarlarını asla unutmayacağım. Onlar benim için hep özel kalacak."
 
GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR
 
Beşiktaş'a transfer olurken sözleşmesine koydurduğu ileri sürülen, "Trabzonspor'a Şampiyonluk kupası gelirse kutlamalara katılacak" maddesi ile ilgili olarak yöneltilen soru üzerine açıklamada bulunan tecrübeli kaleci bu iddiayı yalanladı, " Böyle bir madde koydurtmadım. Ben zaten şampiyon olan bir takımın futbolcusuyum. Kupasında da değilim. Kupa teneke parçasıdır. Ben zaten şampiyon olmuşum. Burada olsaydım da kutlamayacağımı söyledim. Bu benim kendi görüşümdür. Ben bunu kutlamam. Geciken adalet benim için adalet değildir" dedi. Beşiktaş'ta ilk maçını Trabzonspor'a karşı oynayacak olmasına ilişkin görüşü de sorulan Tolga Zengin, " İlk maç da olabilirdi, 17. maçta olabilirdi. Hayat bu. Yapacak bir şey yok. Oynanacaktı. 1'inci hafta olmasa 17. hafta olacaktı" değerlendirmesinde bulundu.
 
DURUŞU OLAN BİR CAMİAYA GİDİYORUM
 
Tolga Zengin, yeni kulübü ile de değerlendirmede bulundu ve şunları söyledi:
"Buraya nasıl hizmet ettiysem Beşiktaş camiasına da öyle hizmet edeceğim. Gerçekten istendiğim bir yere gidiyorum. Hem beni benimseyen, hem de benim benimsediğim bir camiaya gidiyorum. Duruşu olan bir camiaya gidiyorum. Benim gibi duruş gösteren, haksızlığa karşı dik duran bir camiaya gidiyorum. Ondan dolayı mutluyum. Buradan ayrılacaksam Beşiktaş kulübünü zaten söylemiştim."
 
BEŞİKTAŞ DİK DURUŞUNU GÖSTERMİŞTİR
 
Beşiktaş'ın şike sürecine karışması ile ilgili olarak da değerledirmede bulunan Tolga Zengin, şunları söyledi:
"Ben her zaman, yapılan şeyleri camiaya mal etmemek gerektiğini söyledim. Şahısların yaptığını camiaya mal etmedim. Ama camia bunu sahiplenirse kendilerine mal etmiş olur. Onları ayırmak lazım. Bizim tavrımız her zaman bu işi yapanlara, aklayanlara onlara sahip çıkanlaraydı. Benim gittiğim camia buna karşı duruşunu göstermiştir, 'Aklanın gelin' demiştir. Kupasını iade etmiştir. Bizim de şampiyonluğumuzu ilk kutlayan camiadır. Bu noktada burayı ayırt etmek lazım. Bugüne kadar ne yaptıysam doğru ve vicdanımla yapmışımdır. Her zaman ne söylediysem onun arkasındayım. Bu işi parayı ön plana alarak yapmadım. Herkes 'futbol oynayalım' dedi ama ben 'fark yaratalım' dedim. 'Hiç bir zaman kimsenin kalbini kırmayacağım' dedim. Allaha şükür hep öyle yaptık."
 
FORMA NUMARASI NE OLACAK?
 
Beşiktaş'ta giyeceği forma numarası ile ilgili soruya da yanıtlayan Tolga Zengin, "Forma numarasına karar vermedim. Aslen Gümüşhaneliyim. Ama Trabzonluyum. Bir yere de Tolga olarak, 29 olarak geldim. Onu da yarıda bırakmak istemem. Ama 61'i gururla taşımak isterim. 61'i hayatımın her yerinde taşımak isterim" dedi.
 
Konuşmasının ardından gazeteciler Tolga Zengin'e gümüş işlemeli Kur'an hediye etti.

DHA