Trabzon’da, 2/B hak sahiplerinin tapu sevinci

Trabzon’da, 6292 sayılı yasa kapsamında hak sahiplerine doğrudan satışı yapılan 2/B arazilerinin tapuları verilmeye başlandı

Trabzonda, 2/B hak sahiplerinin tapu sevinci
23 Mayıs 2013 Perşembe 17:56 tarihinde eklendi.

Valilik A Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, Vali Dr. Recep Kızılcık, belirlenen rayiç bedellerini ödeyen vatandaşlara tapularını dağıttı. Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, 2/B yasası olarak bilinen düzenlemenin ormandan çıkarılan alanların daha önceki sahiplerine satışını kapsadığını hatırlatarak, “Mal canın yongasıdır. Dolayısıyla uzun yıllar arazinin üzerinde kullanılıp oranın şu veya bu nedenle vatandaşın kullanımından özellikle orman olduğu gerekçesiyle alınması ile orada harcanan tüketilen bir hayatın, yaşanmışlıkların izlerini kaybolacağı düşüncesi hasıl oldu. Devletimiz insan odaklı anlayışla hareket ederek bunların kullanıcılara verilmesini, tapularının devredilmesini uygun gördü. Trabzon’da 296 adet taşınmazın 81.7 hektarlık alanda 2/B arazisi olarak öngörüldüğünü görüyoruz. 296 adet ve 81 hektarlık alanı kullanan vatandaş sayımız 531 kişi olup çıkarılan bu kanundan yararlanmak isteyen vatandaşımızın yüzde 365 kişidir, yani oran olarak 72’lik bir oranında vatandaşımız 2-B arazisini satın almak istiyor.” dedi.

Son düzenlemede bedelli ödeme konusunda gösterilen esneklik ile beraber devam eden süreçte ildeki 2/B ile ilgili uygulamanın olumlu sonuç vereceğini düşündüğünü anlatan Vali Kızılcık, 13 adet taşınmazın da satış işlemini tamamlandığını, diğer müracaatçıların işlemlerinin ise sürdüğünü kaydetti.

Vali Kızılcık, konuşmaların ardından 20 vatandaşa tapularını teslim etti.


CİHAN