Trabzon'da dilenen Suriyeliler kamplara gönderilecek

Türkiye'deki çeşitli kamplardan izinsiz ayrılarak Trabzon'a gelen ve sokaklarda dilencilik yapan Suriyelilerin geri gönderilmesi için çalışma başlatıldı.

Trabzonda dilenen Suriyeliler kamplara gönderilecek
19 Mayıs 2014 Pazartesi 15:15 tarihinde eklendi, 2.046 kez okundu.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra Suriyeli mültecileri yeniden kamplara yönlendiriyoruz" dedi.
 
Trabzon'da son günlerde sokaklarda, 'Suriyeliyim. Allah rızası için yardım edin' yazılı kağıtlarda dolaşan ve dilencilik yapan mültecilerin artması üzerine yetkililer harekete geçti. Kentin en işlek caddeleri olan Uzunsokak ve Kunduracılar'da özellikle çocuk yaştaki Suriyeli mültecilerin dilencilik yapması, bazılarının mendil satması üzerine çalışma başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nde parmak izleri alınan ve kimlik  tespitleri yapılmaya çalışılan mülteciler kamplara yönlendirildi.
 
VALİ ÖZ: YERLEŞİM SÖZKONUSU DEĞİL
 
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, son günlerde sayıları artan Suriyeli mültecilerin kamplara geri gönderildiklerini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde kalabalık bir grubu yolladık. Şu anda Trabzon'da bulunan mülteciler hakkında da yasal çerçevede işlemler yapılacak. Mülteci kamplarından kaçarak Trabzon ve Türkiye'nin değişik yerlerine dağılmışlar. Yasal prosedürler tamamlandıktan sonra kamplara geri gönderilecekler. Trabzon'da şu anda herhangi bir mülteci yerleşimi söz konusu değil" dedi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, daha önce devlet tarafından Trabzon'a gönderilen mültecilere gerekli yardımların yapıldığını ancak münferit olarak gelen gruplara yönelik yasal yönden herhangi bir yardım yapılamadığını belirtti.

DHA