Trabzon'da HES protestosu

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, Karaçam ve Köknar'da Hidroelektrik Santral (HES) yapılmasına karşı çıkan yöre halkı, Trabzon Valiliği önünde gösteri yaptı.

Trabzonda HES protestosu
11 Temmuz 2012 Çarşamba 15:23 tarihinde eklendi, 1.515 kez okundu.

 

Valilik önündeki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen, ilçenin Solaklı Vadisi'ndeki Karaçam beldesi ile Köknar köyünde yaşayan yöre halkı, ''Solaklı halkı HES'lere boyun eğmeyecek, ''Solaklı bizimdir bizim kalacak'' yazılı dövizler açıp, HES karşıtı sloganlar attılar. 
     
Grup adına basın açıklaması yapan lise öğrencisi Sümenye Yıldızlı, Solaklı Vadisi'ndeki Karaçam Beldesi ve Köknar Köyü ile Uzungöl beldesinde HES projeleri yapılmak istendiğini anlattı. 
     
Bu projelerinin iptali için Trabzon İdare Mahkemesi'ne açtıkları yürütmeyi durdurma ve iptal davasının devam ettiğini belirten Yıldızlı, ''Karadeniz'in geleceğini karartan HES projelerinin doğada yarattığı tahribatı ve gelecekte önlenemeyecek sonuçlarını görmek için kahin olmaya gerek yoktur'' dedi. 
     
Yıldızlı, yetkililerin seslerini duyarak yöredeki HES projelerini durdurmasını da istedi. Olay nedeniyle çevik kuvvet ekipleri, çevrede önlem aldı. 
     
Grup, basın açıklaması sonrası ellerindeki dövizler ile Kahramanmaraş Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Aynı cadde sonundaki Ziyad Nemli Sanat Sokağı'na kadar yürüyen gruptakiler, burada da bir süre HES'lere, HES yapan kişilere tepki gösterip dağıldı. 
     
Gruptakiler dağılırken sokakta haşlanmış taze mısır satan seyyar satıcı Mustafa İhtiyar'ın göstericilere mısır satmaya çalışması dikkati çekti.