Trabzon'da hükümete tepki eylemi

Trabzon Dayanışma Platformu üyeleri, hükümetin internet kısıtlamaları, MİT ve HSYK yasalarıyla memurların özlük haklarına ilişkin düzenlemelerini protesto amacıyla yürüyüş düzenledi.

25 Şubat 2014 Salı 19:22 tarihinde eklendi, 2.617 kez okundu.
Merkez Postane önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, hükümet aleyhine sloganlar atarak Atatürk Alanı'nı kadar yürüdü.

Burada basın açıklamasını okuyan KESK Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci, "AKP iktidarı içine düştüğü çaresizliğin, yolsuzluk bataklığının üstünü örtecek türlü hamlelerle ayakta kalmaya çalışıyor, çırpındıkça batıyor. Artık ülkede parlamenter demokrasinin en temel özellikleri olan hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, güçler ayrılığı ilkelerinden bahsetmek mümkün değil.

Yapılan düzenlemelerle toplum baskı altına alınarak basına müdahale ediliyor, internet sansürlenerek insanların iletişim ve haber alma özgürlüğü engelleniyor. HSYK düzenlemesi, MİT yasası gibi düzenlemelerle adeta bir güvenlik devleti, tek adam diktatöryası kurulmak isteniyor. Ancak buradan geri dönüş olmadığı görülmelidir. Artık açığa çıkmıştır ki bu ülkeyi hırsızlar, yolsuzlar, çeteler yönetemez. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağı iktidar tarafından idrak edilmelidir" dedi.
 
Konuşmanın ardından gösteriye katılanlar, hükümet aleyhine sloganlar attıktan sonra  olaysız dağıldı. 

DHA