Trabzonspor, Lille'e bileniyor

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda yarın Fransa'nın Lille takımı ile karşılaşacak olan Trabzonspor, zorlu maça odaklandı.

Trabzonspor, Lillee bileniyor
26 Eylül 2011 Pazartesi 12:27 tarihinde eklendi.

 

Grupta ilk maçta İnter'i deplasmanda 1-0 yenerek ilk haftayı galibiyetle kapatan bordo-mavililer, Fransız rakibi Lille'i de yenip 6 puana yükselerek önemli bir avantaj yakalamaya çalışacak. 
     
-Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ilk- 
     
 Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yarınki maçın tarihi bir özeliği de olacak. 1951 yılında yapılan ve çeşitli ilave ve düzenlemelerle 24 bin 900 seyirci kapasitesine çıkan statta, ilk kez Şampiyonlar Ligi grup maçı oynanacak. Karşılaşma öncesi de bordo-mavili taraftarlara 20 bin adet Trabzonspor bayrağı dağıtılacak. 
     
Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde yaptığı ilk grup maçında İnter karşısında galip gelen Karadeniz ekibi, bu kez tarihinde sahasında ilk kez yapacağı şampiyonlar ligi grup maçında da aynı sonucu almayı hedefliyor. 
     
-En tecrübeli Cech, en golcü Pawel- 
     
Trabzonspor'da forma giyen oyunculardan Şampiyonlar Ligi tecrübesi en fazla olan isim Slovak Marek Chech. Trabzonspor forması altında Inter maçında mücadele eden Chech, daha önce forma giydiği takımlarla birlikte toplam 16 Şampiyonlar Ligi müsabakasına çıktı. Cech'i 15 maç ile Fil Dişi Sahili oyuncu Didier Zokora izledi. 
     
UEFA'nın diğer organizasyonları eklendiğinde ise Zokora, 75 maçla Trabzonspor'un Avrupa tecrübesi en yüksek oyuncu oldu. Zokora'yı 50 maçla Glowacki, 47 maçla Serkan Balcı takip etti. 
     
Ayrıca bordo-mavililerin Avrupada en golcü oyuncusu olarak ise 28 UEFA organizasyonunda 12 defa rakip fileleri havalandıran Pawel Brozek oldu. 
     
Muhtemel 11- 
     
Bordo-mavili takımın ligde 5 golünü de atan Burak Yılmaz cezası, Volkan Şen de bu sezon Bursaspor formasıyla birlikte Avrupa kupasında forma giymesi nedeniyle yarınki karşılaşmada forma giyemeyecekler. Sakatlıkları bulunan Vittek, Piotr Brozek, Barış Özbek ve Tayfun da takımdaki yerlerini alamayacak. 
Trabzonspor'un zorlu karşılaşmaya Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Colman, Zokora, Serkan, Adrian, Halil ve Henrique 11'iyle çıkması bekleniyor. 
     
Hollandalı hakem Kuipers yönetecek 
     
Trabzonspor'un, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın Fransa'nın Lille takımı ile yapacağı maçın hakemleri açıklandı. 
     
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Bjorn Kuipers yönetecek. Maçta Kuipers'in yardımcılıklarını ise Erwin E.J.J. Zeinstra ve Sander Van Roekel yapacak. 
     
İlave yardımcı hakemlik görevlerini Richard Liesveld ve Peter Janssen'in yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Paulus Van Boekel.