Trabzonspor 4-2 Apollon Limassol

UEFA Avrupa Ligi J Grubu 5. maçında Apollon Limassol'u 4-2 yenen Trabzonspor, gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi.

Trabzonspor 4-2 Apollon Limassol
28 Kasım 2013 Perşembe 19:41 tarihinde eklendi, 1.111 kez okundu.
UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda Trabzonspor ile Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Apollon Limassol arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maç temsilcimizin 4-2 galibiyeti ile sona erdi.
 
Bu galibiyetle Trabzonspor puanını 13'e çıkararak liderliğini sürdürürken, grubun diğer maçında ise Legia Varşova'ya konuk olan Lazio, Perea ve Felipe Anderson'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrıldı.
 
46. dakikada Apollon Limassol defansının kısa düşen geri pasında topla buluşan Henrique kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda kaleci topu çıkarttı ve gole izin vermedi.
 
52. dakikada Henrique’nin pasıyla sağdan ceza sahasına giren Malouda’nun şutunda top yandan auta gitti.
 
61. dakikada Kadir Keleş’in ara pasıyla defansın arkasına sarkan Olcan Adın’ın şutunda top kalecinin sağından filelere gitti: 3-0.
 
63. dakikada Robert’in sağdan kullandığı köşe atışına Charalambous ceza sahası içerisinde kafayı vurdu, kaleci Onur topu kornere çeldi.
 
68. dakikada Vasiliou’nun soldan ortasına ceza sahası içerisinde kafayı vuran Abraham, topu filelere gönderdi: 3-1.
 
78. dakikada Sangoy’un ceza sahası içerisinden şutuna kaleci Onur’a çarpan top kornere gitti.
 
79. dakikada Kadir’in Abraham’a yaptığı hareket sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Sangoy topu kaleci Onur’un sağından filelere gönderdi: 3-2.
 
83. dakikada ceza sahasının sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Olcan Adın topu kalecinin solundan filelere gönderdi: 4-2.
 
90. dakikada Janko'nun ceza sahası dışından şutunda kaleci topu iki hamlede kontrol etti.
 
Uzatma bölümlerinde başka gol olmadı ve müsabaka Trabzonspor'un 4-2 galibiyeti ile sona erdi.
 
Bu galibiyetle puanını 13’e çıkartan Trabzonspor, hem liderliğini devam ettirdi hem de gruptan çıkmayı garantiledi. Bordo-mavililer, tarihinde ilk kaz mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkarak bir başka tarihi başarıya daha imza atmış oldu.
 
Bordo-mavili ekip, bu sezon Avrupa'da oynadığı 11 maçta da yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor, bu sezon Avrupa'da oynadığı 11 maçın 9'un kazanırken, 2 maçta ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, toplamda ise Avrupa kupalarındaki yenilmezlik sayısını 13 maça çıkarttı.
 
Trabzonspor, gruptaki son maçını 12 Aralık’ta deplasmanda İtalya temsilcisi Lazio ile oynayacak.

CİHAN