"Trabzonspor camiasına layık olacağım"

Trabzonspor teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Reşit Akçay, bordo-mavili camiaya layık olacağına inandığını söyledi.

Trabzonspor camiasına layık olacağım
05 Haziran 2013 Çarşamba 21:32 tarihinde eklendi.

Transferle ilgili hiçbir talebinin olmadığını ifade eden başarılı çalıştırıcı, Trabzon’un havası, enerjisi ve insanının sıcaklığının her şeyi düzeltmek için yeterli olduğunu savundu. Akçay, yabancı oyunculardan yararlanmak için de farklı stratejiler geliştireceklerini vurguladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliğe ve Spor Meslek Yüksek Okulu 20. dönem mezuniyet törenine katılan Akçay, öğrenciler tarafından düzenlenen yarışmada kendisine verilen ‘yılın en başarılı teknik adamı’ ödülünü aldı.

Akçay, çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, bordo-mavili takımın başına geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “Bir Trabzonlu olarak, Trabzonspor’la ilgili hayalleri olan bir insanın bu göreve getirilmiş olması benim adıma çok onur verici bir durum. Ancak bu cesaretli karara alan yönetim Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu beyi ve kurulunu da taktir etmemek mümkün değil. Çok büyük desteğini arkamda hissettim toplumun katmanlarına da ayrıca teşekkür ediyorum. Layık olmaya çalışacağım. Onlara layık olacağıma da gönüldün inanıyorum, siz de olabilirsiniz.” dedi.

Trabzonspor’un bir takım sorunlar yaşadığının hatırlatılması üzerine de Akçay, bunları aşılmayacak sorun olarak görmediğinin altını çizdi. Akçay, şöyle konuştu: “Hangi camiadan söz ettiğimize bir bakılım. Bugün 4 büyük camia içerisinde kitlesi, seveni ve taraftarı çok büyük olan bir camiadan söz ediyoruz.

Trabzonspor’un sorunları yok. Bunlar Trabzonspor için sorun olarak hiçbir zaman göz önüne getirilemez. Çok büyük bir camiayız. Enerjimizi bir araya getirdiğimizde bunlar gibi yüzlerce, binlerce sorunu çözebiliriz. Hiç de korkmuyorum, hiç de sorun olarak bakmıyorum. Elimize gelen her türlü şartı, her türlü ihtiyaçları istediğimiz gibi kullanıp, her türlü argümanları bir araya getirerek gücümüz ve enerjimizle bunları aşabiliriz.”

Başarılı teknik adam, yabancı futbolcularla ilgili geçtiğimiz sezon yaşanan sorunlara da çözüm üretileceğini ifade etti. Trabzonspor’un şuanda çok kaliteli yabancıları olduğunu söyleyen Akçay, “Çeşitli nedenlerle belki geçen yıl randıman alınamamış olabilir, ancak bu alınamayacak anlamı taşımaz. Farklı stratejilerle elimizdeki yabancıları kullanabilirsek kullanacağız, kullanamazsak da transfer gerekiyorsa yapabilir, gerekmiyorsa da ona göre strateji belirleyebilir.

Bunlar hiç sorun değil.” ifadelerini kullandı. Akçay, yabancılar konusunda bir talebinin olup olmayacağı sorusu üzerine de, konunun bir kısmı onun alanına girdiği için sportif direktör Ünal Karama ile istişare etmeden bu konuyla ilgili konuşmayı da doğru bulmadığına değindi.

Bir röportajında, bordo-mavili camiadan 6 ay süre isteği açıklamalarının hatırlatılması üzerine Akçay, “Trabzonspor herkesin nadide bir çiçeğidir. Güneşte çok bırakırsanız kurutursunuz, yağmurda çok bırakırsanız çürütürsünüz. Toplumun bir kısmanın bu nadide çiçeğini kime emanet ettiğiyle ilgili endişeleri, bir kısmının da çok büyük bir güveni var. Bu çok doğal bir reflekstir.

Dolayısıyla bu reflekse sahip olan insanları rahatlatmak ve onlara biraz daha güven duygusu yaşatmak için bu süreden söz ediyorum. Bu sürç içerisinde felsefemize ve sahada dik duran, horon oynarken nasıl dik duruyorsak, ‘dik oyna’ sözü varsa, oyunumuza da dik oynamayı yansıtarak onların da güvenini alacağımız düşünüyorum. 6 ayı da bunun için istedim.”

Akçay, yönetimden transferle ilgili bir talebinin olup olmayacağının sorulması üzerine ise, “Hiçbir talebim yok. Trabzon’un havası, enerjisi, insanının sıcaklığı her şeyi düzeltmek için yeterli.” dedi.

Birkaç gün içinde de resmi sözleşmeye imza atacağının bilgisini veren Akçay, sezon öncesi kampının tarihinin de bir iki güne netleşeceğini kaydetti. Akçay, daha önceki teknik heyet tarafından planlandığı gibi Isparta Davraz’da kamp yapacaklarını belirtti.


CİHAN