Trabzonspor'a ABD'li futbolcu

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'un İskoçya'nın Glasgow Rangers takımının formasını giyen Maurice Edu ile ilgilendiği iddia edildi

Trabzonspora ABDli futbolcu
01 Haziran 2012 Cuma 13:01 tarihinde eklendi, 1.264 kez okundu.

 

İngiliz Daily Express gazetesinin haberine göre bordo-mavililer, orta sahanın ortasında görev yapan ABD’li milli futbolcu için Rangers ile temasları başlattı. 
 
İskoç ekibine 2008 yılında gelen Edu, mavi forma ile 125 maça çıktı. Bu süreçte 3 lig şampiyonluğu sevinci yaşayan 26 yaşındaki oyuncu, iki de lig kupası kaldırma mutluluğuna erişti.
 
Kulübün en istikrarlı oyuncularından olan ve önemli başarılar yakalayan deneyimli oyuncunun bu sezon Glasgow’un içine düştüğü mali kriz nedeniyle huzursuz olduğu belirtildi.
 
Finansal gerekçelerden dolayı kayyuma devredilen ve ligde 10 puanı silinen İskoç ekibinden ayrılmayı düşünen Edu’nun bordo-mavililere olumlu yaklaşabileceği kaydedildi.
 
Bu sezon ligde 36 maçta 3 gol, 6 asiste imza atan oyuncunun Glasgow Rangers ile 2013’e dek sözleşmesi bulunurken, kontratında 300.000 sterlinlik serbest kalma maddesi olduğu belirtiliyor.
 
Rangers kulübünün ekonomik krizi nedeniyle maaşında önemli oranda indirime giden Edu’nun transferi için, kontrattaki fiyatla teklif gelmesi halinde kulübün zorluk çıkarmayacağı ifade ediliyor.