Trabzonspor'da Aydınus öfkesi

Trabzonspor, daha önce Beşiktaşlı olduğunu açıklayan Fırat Aydınus'un, cumartesi günü oynanacak Beşiktaş maçına atanmasına tepki gösterdi.

Trabzonsporda Aydınus öfkesi
07 Mart 2013 Perşembe 14:01 tarihinde eklendi.

 

Genel Sekreter Hasan Yener, "Umuyorum Fırat Aydınus bu maçtan affını ister" dedi. 
 
FIFA Kokartlı İstanbul Bölgesi Hakemi Fırat Aydınus, Trabzonspor ile Beşiktaş maçlarında üçüncü kez düdük çalacak. Aydınus'un yönettiği iki maçta Trabzonspor galip gelemedi. Bir maç berabere biterken, bir maçta da siyah beyazlı takım sahadan galip ayrıldı.
 
Fırat Aydınus'un daha önce Beşiktaş tribünlerinden geldiğini söylediği iddiaları üzerine bordo mavililer bu hakemin Beşiktaş maçına atanmasını ilginç buldu. Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Aydınus'un maça atandığını duyduğunda şok yaşadığını belirterek şunları söyledi:
 
"Aydınus, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden. Avrupa'da maç yönetiyor. Ama Fırat Aydınus'un herkesin hafızasında yer etmiş, 'Beşiktaş'ın tribünlerinden geldim' açıklaması ortada duruyor. Bunu kimsenin unutması mümkün değil. Geçen sezon Avni Aker'de 1-0 kaybettiğimiz Beşiktaş maçını da Fırat Aydınus yönetti. Aleyhimize penaltı verdi, Celustka'yı oyundan attı. Bunları belki oyun gereği olabilecek şeyler diye değerlendirebiliriz ama son dakikada attığımız nizami golü de Egemen'e faul yapıldığı gerekçesiyle vermedi. Bariz hakem hatasıyla mağlup olduk. Bu örnek ve Aydınus'un açıklamaları ortadayken bu maça verilmesi büyük yanlış. MHK bunu hep yapıyor. Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Büyükşehir çalışanı Volkan Bayarslan'ı hakem olarak maça atamıştı. 
 
Bayarslan bir daha Süper Lig'de maç yönetemedi. İnanıyorum Fırat Aydınus çok iyi hakemlerimizden biri ama Trabzonspor-Beşiktaş maçının hakemi olmaz. Sahada vereceği yanlış bir kararda tribünlerin tepkisini ölçmek mümkün değil. Yanlış düdüğe tribünler abartılı tepki verecektir. Bunu da doğal buluyorum."
 
UMUYORUM AFFINI İSTER
 
Genel Sekreter Yener, Fırat Aydınus'un Avrupa'daki maçtan döndüğünde Merkez Hakem Kurulu'na başvurup Trabzonspor Beşiktaş maçından affını istemesini umduğunu da belirterek, "MHK de maça başka bir hakem atar. Yapılacak en doğru iş bu şekildedir" ifadesini kullandı. Yener, Trabzonspor'a geride kalan 24 haftada tek penaltı dahi çalınmamasının da dikkate değer olduğunu sözlerine ekledi.

DHA