Trabzonspor’da yüzler gülüyor

Süper Lig’de bu sezonki ilk galibiyetine 3-1’lik skorla Mersin İdmanyurdu karşısında alan Trabzonspor’da yüzler gülüyor.

Trabzonsporda yüzler gülüyor
20 Ekim 2014 Pazartesi 13:38 tarihinde eklendi.

 İlk 5 haftadaki 4 beraberlik ve bir mağlubiyet nedeniyle zor günler geçiren bordo mavililer, Mersin karşısında alınan 3 puanla kendine geldi. Sezonun ilk galibiyetinin sevincini yaşayan bordo mavili ekip, şimdi de gözünü Avrupa’ya çevirdi. Bordo mavililer, perşembe günü UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Belçika temsilcisi Lokeren ile onayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Sezona yeni bir teknik heyet ve kadro ile şampiyonluk parolasıyla başlayan Trabzonspor, ligin ilk 5 haftasında tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Ligdeki ilk maçında deplasmanda Kayseri Erciyesspor ile golsüz berabere kalan bordo mavililer, 2.haftada da evindeki Fenerbahçe maçında sahadan 0-0’lık sonuçla ayrıldı. Ardından deplasmanda İstanbul Başakşehir ve sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi, 5. haftada da deplasmanda Kardemir Karabükspor’a 3-0 mağlup oldu.

5 hafta sonundaki 4 beraberlik ve bir yenilgi büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Üst üste gelen kötü sonuçlarla morallerin bozulduğu Trabzonspor, dünkü 3-1’lik Mersin İdmanyurdu galibiyeti yüzleri güldürdü. Bu galibiyetle hem gelecek adına umutlanan bordo mavililer, hemde UEFA Avrupa Ligi’ndeki Lokeren maçı öncesi moral buldu. Galibiyetin kendilerine çok büyük bir güven verdiğini belirten teknik direktör Vahid Halilhodzic, artık daha neşeli bir ortamda çalışma imkânı bulacaklarını ifade etti.

LOKEREN MAÇI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Mersin idman Yurdu galibiyetiyle moral bulan Trabzonspor, perşembe günü UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Belçika temsilcisi Lokeren ile sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik Direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmana sakatlığı olan kaleci Onur Kıvrak katılmadı.

Ligin ilk haftasındaki Kayseri Erciyesspor maçında sakatlanan ve 8 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Deniz Yılmaz ise ilk antrenmanlara başladı. Golcü futbolcu, takımdan ayrı yürüyüş yaptı. Tedavileri devam eden Yusuf Erdoğan, Musa Nizam ve Aykut Demir de takımdan ayrı çalıştı. Sakatlıkları nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan Mustafa Yumlu ve Özer Hurmacı ile dünkü Maçka kafasına aldığı darbe sonucu maça devam edemeyen ve hastaneye kaldırılan Mustafa Akbaş, takımla birlikte çalıştı. Mersin İdmanyurdu maçında 90 dakika forma giyen futbolcuların koşu ile tamamladığı antrenmanda, diğer futbolcular ise kondisyon ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi.

LOKEREN MAÇINA İSRAİLLİ HAKEM

Bu arada, Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Belçika’nın Lokeren takımı ile perşembe günü oynayacağı maçın hakemleri açıklandı. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İsrail Futbol Federasyonu'ndan Liran Liany yönetecek.

Danny Krasikow ve David Elias Bitton’un yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Nissan Davidy olacak. Müsabakada Ziv Adler ve Menashe Masiah de ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.


CİHAN