Trabzonspor'dan Abay'a suç duyurusu

Trabzonspor'un 2-1 kaybettiği Torku Konyaspor maçının hakemi Süleyman Abay için suç duyurusunda bulunuldu.

Trabzonspordan Abaya suç duyurusu
06 Ekim 2015 Salı 14:12 tarihinde eklendi.
Trabzonspor'un 2-1 kaybettiği Torku Konyaspor maçının hakemi Süleyman Abay için suç duyurusunda bulunuldu.
 
Trabzonlu avukat Sefa Uslu, Trabzonspor'un yediği iki golde de hatalı kararlar veren Süleyman Abay hakkında, "Görevi kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, 6222 sayılı kanuna muhalefet" suçlamasıyla suç duyurusu yaptı.
 
Trabzonspor'un 2 Ekim'de Avni Aker'de oynadığı ve 2-1 kaybettiği Torku Konyaspor maçına hakem Süleyman Abay'ın tartışmalı kararları damga vurmuştu. Bordo-mavililer aleyhine ceza sahası dışında yaşanan bir pozisyonda penaltı kararı veren, yenilen ikinci golde de ofsayt pozisyonunu devam ettiren Süleyman Abay, Trabzonspor camiasından çok büyük eleştiriler almıştı.
Trabzon'lu avukat Sefa Uslu, hakem Süleyman Abay hakkında Trabzon Cumhurişyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde suç yerini Avni Aker Stadyumu olarak gösteren Uslu, hakem Abay hakkında, "Görevi kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, 6222 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından kamu davası açılmasını talep etti.
 
"MAÇI KATLETTİLER"
Dilekçenin açıklamalar kısmında, şu ifadelere yer verildi:
"Şüpheli Süleyman Abay, Trabzonspor-Torku Konyaspor maçında orta hakem olarak görev yapmış, maç boyunca yanlı ve hatalı düdükler çalmış, zaten gergin geçen son haftaların ardından tribün ve televizyon başındaki taraftarların duygularıyla adeta dalga geçmiş, onları tahrik etmiştir. Sadece bununla kalmayan hakem maçın sonucuna direkt etki eden hatalar yahut kasti eylemlerde bulunmuştur. Tüm yargı kararları ile sabit olan ve şike ile gasp edilen 2010-2011 futbol sezonu şampiyonluğunun mücadelesini veren Trabzonspor'un sportif anlamda hakkını iade etmeyen TFF yönetimi ve kurulları devam eden süreçte her anlamda Trabzonspor'un önünü kesmekte, başkan ve yöneticilerine emsali görülmemiş mahrumiyet ve para cezaları vermektedir. Artık bununla da yetinmeyen aynı düzen temsilcileri hakem hatası kılıfına sığınarak Trabzonspor'un sportif başarılarını engellemektedir. Şikayete konu maç boyunca hatalı düdükler çalan şüphelinin kasti olarak hareket ettiği, özellikle Konyaspor'un attığı penaltı golünde yaklaşık 30 metre geride kalmasına rağmen tam çizgide olan ve pozisyonun net olarak dışarıda olduğunu gören yardımcısından yardım alma lütfünü göstermediği, kararlılıkla penaltı noktasına yürüdüğü görülecektir. Yine ikinci goldeki 23 cm ofsaytı da gör(e)meyen hakem 6'lısı maçı katletmiş, 3 puanı hediye paketi yaparak Konyaspor'un kucağına bırakmıştır."
 
"DETAYLI OLARAK İNCELEYİN"
Dilekçenin son bölümünde ise, "Maçı tarafsızca izleyen herhangi bir insanın dahi hakemlerin kararlarının ne denli yanlış olduğunu, kastilik içerdiğini anlaması çok zor değildir. Atağa kalkan takımın önünün sarı kart göstermek bahanesiyle kesmek salt hakem hatası klişesiyle açıklanmamalıdır. Zira yıllardır üst düzey hakemlik yapan şüphelinin sarı kartı oyun durunca gösterebileceğini bildiğini düşünmekteyim. Eğer bilmiyorsa ki işte o zaman kendisinin lisansını derhal yırtıp futbol kamuoyundan ciddi biçimde özür dilemesi gerekmektedir. Sezona iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor'un sportif anlamda önünü kesmek isteyen bir takım kirli ellerin bir operasyonu olarak gördüğüm şikayete konu maçın detaylı biçimde incelenmesini ve arkasındaki pazarlıkların ortaya çıkarılmasını tüm futbol kamuoyu gibi bir Trabzonspor taraftarı olarak ben de talep etmekteyim. Bu sebeplerle şüphelilerin eylemi suç teşkil ettiğinden gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için savcılığınıza müracaat zorunluluğu hasıl olmuştur. Şüpheliler hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak cezalandırılmaları için kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim" ifadesi kullanıldı.

DHA