Trabzonspor'dan demokrasi nöbetinde destek

TRABZON'da darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetine bazı Trabzonspor kulübü futbolcuları, teknik heyet ile yönetimi de destek verdi.

Trabzonspordan demokrasi nöbetinde destek
22 Temmuz 2016 Cuma 23:54 tarihinde eklendi.
TRABZON'da darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetine bazı Trabzonspor kulübü futbolcuları, teknik heyet ile yönetimi de destek verdi. Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, ülkenin içinde bulunduğu zor günlerin altından kalkacaklarına inandığını belirterek, "Bu vatanın yarınlara, demokrasiyi daha da büyüterek çıkması için nöbetteyiz. Hep birlikte yarını inşa etmek için yolculuktayız" dedi. 
 
Trabzon'da darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam etti. Atatürk Alanı'ndaki Ak Parti İl Başkanlığı binası önünde nöbet tutan vatandaşlara, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Teknik Direktör Ersun Yanal, yönetim kurulu üyeleri ve bazı futbolcular da destek verdi. Kendilerine gösterilen yoğun ilgi sonrası alana güçlükle gelebilen bordo mavililer, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak darbe teşebbüsüne tepki gösterdi. 
 
BAŞKAN USTA: ZOR GÜNLERİN ALTINDAN KALKACAĞIZ
 
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, burada yaptığı açıklamada, bu zor günlerin altından kalkacaklarına inandığını belirterek, şunları söyledi: 
 
"Hep birlikte muhteşem bir ülkenin, muhteşem evlatlarıyız. Hepimiz kardeşiz, kol kolayız. Hiçbir siyasi görüş farklılığı olmadan, hiçbir etnik ve mezhep farklılığı olmadan ülkemizin içerisinden geçtiği bu zor günde, bu muhteşem beraberlik için herkese teşekkür ediyorum. Ülkemiz 1960 darbesini gördü. Bizler 1980 darbesini yaşadık ama böylesini hiç görmedik. Türkiye Büyük Millet Meclisimize bomba atıldı. Benim; 'Ne olur buraların her yerini düzeltmeyelim, tarihe bir miras kalmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir müze inşa edelim. Yüz sene, bin sene yaşayanlar bu ülkenin nasıl ayakta kaldığını, ne büyük badireler atlattığına şahit olabilsinler' şeklinde bir önerim olmuştu. Hep birlikte bu zor günlerin altından kalkacağımıza kimsenin şüphesi olmasın"
 
'TAKIMIMIZ DESTEK İÇİN BURADA'
 
Takımın yarın Macaristan'a kampa gideceğini hatırlatan ve demokrasi nöbetine destek için geldiklerini ifade eden başkan Usta sözlerine şöyle sürdürdü: 
 
"Takımımız yarın kampa gidecek. Onlar da size bir selam olsun diye uğradılar. Onları yarın Macaristan'a uğurlayacağız. Onlara da teşekkür ediyoruz. İçinden geçtiğimiz süreç çok zor, ama bu millet hiçbir ayrım yapmadan olağanüstü bir refleksle bundan sonra arkamızdan gelen neslin çok daha sağlıklı yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmek için devasa bir işe imza attılar. Her birine şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimiz yâd ediyoruz. Yaralanan bütün vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" 
 
'HEP BİRLİKTE YOLCULUKTAYIZ'
 
"Hep birlikte yarını inşa etmek için yolculuktayız" diyen Başkan Usta, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a liderliği dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Tankların sesinin gümbür gümbür olduğu o gece, bütün parti liderlerinin vermiş olduğu desteğe teşekkür ediyoruz. Biz biriz, birlikteyiz, bir bütünüz ve bu vatanın yarınlara, demokrasiyi daha da büyüterek çıkması için nöbetteyiz. Hep birlikte yarını inşa etmek için yolculuktayız. Geleceğimizin teminatı olan bütün vatandaşlara, Türkiye'nin dört bir tarafında nöbette olan herkese selamlarımızı sunuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 
 
KAPTAN ONUR: KEFENİMİZLE CUMHURBAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ
 
Trabzonspor Kaptanı Onur Recep Kıvrak ise yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kefenleriyle arkasında olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Buradan bulunmaktan çok mutluyum, çok gururluyum. Sizlere ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Sizin olduğu sürece bu ülkenin, memleketin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Dik duruşuyla tüm dünyaya nasıl bir lider olduğunu bir daha gösterdi. Cumhurbaşkanımızın bir sözü var; 'Ben kefenimle yola çıktım' diye. Biz de kefenimizle onun arkasındayız"
 
Trabzonspor kafilesini taşıyan kulüp otobüsü önünde toplanan vatandaşlar bordo mavilileri alkışlar eşliğinde uğurladı.