Trabzonspor'un borcu: 310 milyon TL

TRABZONSPOR 35'nci Divanı Olağan Genel Kurulu'nda kulübün toplam borcunun 309 milyon 395 bin 694 lira olduğu açıklanırken hiçbir yönetim kurulunun üyesinin katılmadığı gözlendi.

Trabzonsporun borcu: 310 milyon TL
30 Mayıs 2015 Cumartesi 17:02 tarihinde eklendi.
TRABZONSPOR 35'nci Divanı Olağan Genel Kurulu'nda  kulübün toplam borcunun 309 milyon 395 bin 694 lira olduğu açıklanırken hiçbir yönetim kurulunun üyesinin katılmadığı gözlendi.
 
YÖNETİM GELMEDİ
 
Genel kurul, Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda yapıldı. Genel kurulun divan başkanlığına Tamer Korkmaz getirilirken, Murat Çavga, Adnan Bayraktar ve Recep Ataoğlu üyelikleri üstlendi. Trabzonspor'dan hiçbir yöneticinin katılmaması dikkat çeken genel kurulda faaliyet raporu okundu.
 
 MALİ TABLO KAYGI VERİCİ
 
Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, yaptığı konuşmada mali tablonun kaygı verici olduğunu belirtirken şunları söyledi:
 
"Yönetim kurulunun görev süresini uzatmaya yönelik genel kurul kararının iptalini takip eden Yargıtay onama kararından sonra; tashihi karar süreci beklenmeksizin kongre kararı alınması gerektiği tavsiyemizi paylaşmıştık. Bu tavsiyemizi yineliyoruz. Kongre kararı almak, hem mevcut yönetim için yeni 2015-2016 futbol sezonu öncesi güvenoyu oylaması olur, hem de Trabzonspor'u yargı kıskacından kurtarmanın önü açılmış olur. Neticede bu yıl Trabzonspor bir kongre yaşayacaktır. Eski değerli başkanlarımızın ortak kaygısı, Trabzonspor'umuzun mali tablosu ve birlik beraberlik duygusunun kaybolmuş olmasıdır. Biz de divan olarak bu kaygıyı aynen katılıyoruz."
 
SÜMER: "EL İNSAF DEMEZLER Mİ?"
 
Trabzonspor'un eski başkanlarından Özkan Sümer ise bordo mavili kulübün yönetimini eleştirirken şöyle konuştu:
 
"Mevcut yönetimin söylemlerinden biri de, 'Temiz futbol'. Temiz futbol öneren insanların birazcık temizlikten nasibi olması gerekmez mi? Her türlü yanlışlığın, haksızlığın, çirkinliğin ve çıkarın içinde olacaksın, temiz futboldan bahsedeceksin. El insaf demezler mi? Şairin dediği gibi; uzakta bir köy var o köy bizim köyümüzdür. Gelin o köyümüzü birlikte ziyaret edelim. Hep birlikte o köyde mutlu olalım."
 
TOPLAM BORÇ AÇIKLANDI
 
Dilek ve temenni konuşmaları sonrasında Trabzonspor Denetleme Kurulu üyesi Salih Aladağ, bordo mavili kulübün son oluşan mali tablolara göre, 109 milyon 445 bin 935 lira kısa vadeli, 199 milyon 949 bin 759 lira uzun vadeli olmak üzere toplam 309 milyon 395 bin 694 lira borcunun bulunduğunu söyledi.
 
371 KİŞİ ÜYELİKTEN ÇIKARILDI
 
Aladağ'ın okuduğu Denetleme kurulunun raporlarına göre Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi tarafından 2014 yılında 371 kişinin giriş ve aidat ödemeden üye yapıldığı ve üyelik sorumluluklarını yerine getirmediklerinden tüzük gereği üyelikten çıkarıldığı, yönetim kurulu tarafından fazladan kaydı yapılan 1632 üye ile ilgili ise her hangi bir işlem yapılmadığı kaydedildi.
 
Olağan genel kurul, dilek ve temenni bölümünde üyelerin konuşması sonrası sona sona erdi.