Trafik ihlali yapan yabancılara sınır dışı

Körfez ülkelerinden Kuveyt, trafik ihlali yapan bin 258 yabancının geçen ay sınır dışı edildiğini duyurdu

Trafik ihlali yapan yabancılara sınır dışı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 10:10 tarihinde eklendi.

DUBAİ (CİHAN)- Körfez ülkelerinden Kuveyt, trafik ihlali yapan bin 258 yabancının geçen ay sınır dışı edildiğini duyurdu.

Yerel medyaya konuşan üst düzey bir yetkili, Kuveyt’in 4 hafta önce ciddi trafik ihlali yapan ve tekrar edenleri mercek altına aldığını ve kampanyanın ilk birkaç gününde 200’den fazla sürücünün ülkesine geri gönderildiğini söyledi.

El Enba gazetesine konuşan İçişleri Bakanlığı Trafik İşleri Sekreter Yardımcısı Abdülfettah El Ali, kampanya çerçevesinde binlerce araca el koyulduğunu ve bin 5 adet aracın da parçalanmak üzere hurda merkezine yollandığını belirtti. Parçalanacak araçların 1985 ya da daha eski model olduğu ve güvenlik standartlarına uymadığı kaydedildi.

Polisin hedeflediği trafik suçları arasında ehliyetsiz araç kullanmak, kırmızı ışıkta geçmek, korsan taksicilik yapmak ve hız limitini 40 kilometreden fazla aşmak bulunuyor.

Kuveyt İşçi Birliği ve eski milletvekili Abdullah El Turaji ise trafik ihlalinden dolayı bir kişiyi sınır dışı etmenin insan haklarına aykırı ve kanunsuz olduğunu savundu.

Programı savunan El Ali de kırmızı ışıkta geçmenin adam öldürmeye teşebbüs etmeye eş değer olduğunu ve kaçak taksi kullanmanın ülkedeki oturum ve çalışma kanunlarını ihlal ettiğini söyledi.

Yetkililer, sahte ehliyetlere de el koyulduğunu ve bunları taşıyan ve hazırlayanlara dava açıldığını ifade etti.

Yaklaşık 10 yıl önce çıkarılan bir kanuna göre Kuveyt’te çalışan bir yabancının ehliyet alabilmek için üniversite diplomasına sahip olması ve en az bin 400 dolarlık maaşla çalışması gerekiyor. Yabancılar ayrıca ülkeye geldikten iki yıl sonra ehliyete başvurabiliyor.

Kuveyt’teki toplam 3,8 milyon nüfusun yaklaşık üçte ikisini yabancılar oluşturuyor. Yakın zamanda açıklanan bir plan ile hükümet, ülkedeki yabancı sayısını her yıl 100 bin azaltmayı hedefliyor.


CİHAN