Trafik polisinden tatlı uyarı

Karabük Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskipazar-Karabük karayolu Kemaloyman mevkiinde çevre illerdeki akraba ve dostları ile Ramazan Bayramı'nı geçirmek için yolculuk eden sürücülere Safranbolu lokumu ikram edip, dikkatli gitmeleri için uyardı.

Trafik polisinden tatlı uyarı
28 Temmuz 2014 Pazartesi 12:02 tarihinde eklendi.

Karabük Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskipazar-Karabük karayolu Kemaloyman mevkiinde çevre illerdeki akraba ve dostları ile Ramazan Bayramı'nı geçirmek için yolculuk eden sürücülere Safranbolu lokumu ikram edip, dikkatli gitmeleri için uyardı. Ayrıca sürücülere Karabük ili sınırları içindeki tehlikeli bölgeleri bildiren broşür dağıtıldı.

Sürücüler, bu uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

Doğu ve Orta Karadeniz bölgesini Ankara, İstanbul, İzmit ve Sakarya gibi büyük illere bağlayan karayolu olan Gerede-Karabük yolu özellikle bayram tatillerinde yoğun araç trafiğine maruz kalıyor. Bu sebeple bayram tatilinin başlangıcından bir kaç gün öncesi ve son gününe kadar trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırıyor. Polisler, sürücü ve beraberindeki yolculara lokum ve kolonya ikram edip, sürücülerin yorgun olup olmadıklarını soruyor, hız yapmamaları, emniyet kemerlerini takmaları konusunda da ricada bulunuyor. Bu arada İstanbul’dan gelip Sinop istikametine giden bir aracın fren balatalarının aşırı ısındığını gören trafik ekipleri, aracı yol kenarına çekip sürücüye yardımcı oldu.

Karabük Bölge Trafik Şube Müdürü Tayfun İlhan amaçlarının bayram ziyareti için yollarda olan sürücüleri hem uyarmak hem de onların bayramını kutlamak olduğunu söyledi. İlhan, "Bayram tatilini halkımızın ağız tadı ile geçirmelerini sağlamak için 24 saat görev başındayız. Ekiplerimiz sürücü ve yanlarındaki yolculara Safranbolu lokumu ve kolonya ikram edip onları trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıyor. Ayrıca görev ve sorumluluğumuzun bulunduğu yerlerdeki trafik konusunda tehlikeli olan bölgeleri belirten uyarıcı broşürleri de kendilerine veriyoruz." dedi.


CİHAN