Trafik polisleri yaka kamerası

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, sürücüler ile polis memurları arasındaki olumsuz diyalogların ortadan kaldırılması ve yaşanan diyalogların kayıt altına alınması amacıyla yaka kamerası uygulamasını başlattı.

Trafik polisleri yaka kamerası
25 Nisan 2013 Perşembe 18:32 tarihinde eklendi, 1.016 kez okundu.

 

Yakalarında kamera bulunan trafik polisleri tarafından yapılan ilk uygulamada, hatalı oldukları için ceza kesilen sürücülere kameralara ilişkin bilgiler verildi.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü; gelişen teknolojiyi aktif olarak kullanmak, denetimlerde görülen aksaklıkların giderilmesi, polis ile vatandaş arasındaki ilişkilerinin görüntülü ve sesli olarak kayıt altına alınması amacıyla trafik polislerinin yaka kameraları ile görev yapmasını kararlaştırdı.

Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından pilot il seçilen Gaziantep'e 40 yaka kamerası gönderildi. Yaka kameralarını takan polisler, deneme amaçlı trafik denetimi yaptı. Üniversite Bulvarı üzerinde yapılan denetimde, araç sürücülerine yaka kamerasına ilişkin bilgiler verildi, ses ve görüntü kaydı yaptığı anlatıldı. Sürücüleri şaşırtan yeni uygulama kapsamında yapılan denetimde; eksik evrak bulunduran, kırmızı ışık ihlali yapan ve camında film bulunan araç sürücülerine ceza kesildi.
 
Kentte görev yapan 40 ekibin kullanacağı yaka kamera sisteminin 90 dakika kayıt yapma, şikayet veya istek halinde anında görüntü izleme özelliklerinin bulunduğu bildirildi.

DHA