Trafo parçaları çalındı

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, içme suyu pompalarına enerji sağlayan trafonun kabloları ve bazı parçaları çalındı.

Trafo parçaları çalındı
22 Ocak 2013 Salı 19:22 tarihinde eklendi, 1.404 kez okundu.

 

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, hırsızlık nedeniyle su kesintisinin yaşanmadığını, ancak su kalitesinde düşme yaşandığını söyledi.
 
Kocaali ve Karasu ilçelerinin, su ihtiyacını karşıladığı Maden Deresi'ndeki içme suyu pompaları ile pompalara enerji sağlayan trafoya, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarar verildi. Pompalar ve trafonun parçaları çalındı. 
 
Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye su sağlayan 4 pompadan ikisinin parçalarının, trafonun da kablolarının çalındığını söyledi. Acar, "Yüzey sularıyla beslenen hattan verdiğimiz su karların erimesiyle birlikte biraz bulandı. Bu nedenle yüzey sularından etkilenmeyen ve kaliteli olan derin kuyu pompalarımıza geçilmek istendi. Su kalitesinin düştüğünü tespit edince gidip baktık. İlçeyi besleyen 4 pompamız var. İkisinin bütün aksamları ve trafo panosunun kablolarını almışlar. Trafoyu araca bağlayıp sökmeye çalışmışlar. Sökememişler, zarar vermişler. Karasu'nun da yakında aynı şekilde derin kuyu pompası var. Onlara da zarar verdiklerini duyduk." diye konuştu. 
 
Hırsızlık nedeniyle su kesintisi olmadığını, ancak su kalitesinin düştüğünü kaydeden Acar, şöyle dedi: "4 pompadan ikisi devre dışı kalınca su kesintisi olmadı. Ancak yüzde 75 derin kuyu sularından, yüzde 25 de kalitesi düşük sudan harmanlıyoruz. Su kesintisi olmadı ama daha kaliteli verebilecekken, bu hırsızlık nedeniyle ilçenin bir bölümüne kalitesiz düşük su vermek durumunda kalıyoruz."
 
Acar, zarar gören trafonun onarım için Ankara'ya gönderildiğini ifade ederek, toplam maddi zararın 10 bin lira civarında olduğunu belirtti. Öte yandan, jandarma, hırsızlıkla ilgili çalışmasını sürdürüyor.

CİHAN