Traktör dolandırıcıları yakalandı

İzmir’de deneme sürüşü yapmak bahanesiyle aldıkları traktörleri, sahte ruhsat düzenleyip satmaya çalıştıkları iddia edilen 2 kişi yakalandı.

17 Temmuz 2013 Çarşamba 19:00 tarihinde eklendi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na başvuran Ö.Y. isimli şahıs, kendisine satması için bırakılan 04 DD 151 plakalı traktörü almak amacıyla gelen D.Ç. isimli kişinin kendisini dolandırdığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Mağdur vatandaş, D.Ç. isimli şüphelinin talip olduğu traktör için 5 bin lira ön ödeme yatırdıktan sonra 2 gün test sürüşü yapmak bahanesi ile ortalıktan kaybolduğunu ileri sürdü.

İzmir'de devriye görevi yapan ekipler, önceki gün Bornova ilçesi 61 sokak üzerinde bulunan bir otoparkta çalıntı olduğu bildirilen traktörü buldu. Ekiplerin yaptığı incelemede 35 DB 66 plakalı traktörün Ö.İ. ile D.Ç. isimli şüphelilere ait olduğunu, traktör ile tescil belgesindeki motor ve şase numaralarında farklılıklar olduğu tespit edildi. Ö.İ. ve D.Ç. gözaltına alınırken şüphelilerin daha öncede bu yöntemle aldıkları traktörleri geri getirmedikleri, araçları sahte faturalarla ve sahte ruhsatlarla ikinci şahıslara sattıkları iddia edildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılar mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


CİHAN