Trakya'ya kurbanlık sevki için izin alınacak

Kurban Bayramı öncesi Trakya bölgesine yapılacak olan canlı hayvan sevklerinin, Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce açıklanan kurallar çerçevesinde yapılacağı bildirildi.

Trakyaya kurbanlık sevki için izin alınacak
26 Haziran 2013 Çarşamba 11:44 tarihinde eklendi.

Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı tarafından Trakya Bölgesi'nin şap hastalığından arilik statüsüne alınması neticesinde Anadolu'dan Trakya'ya yapılacak olan canlı hayvan sevklerinin 2013/04 No'lu Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü Genelgesi çerçevesinde yapılacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Dünya Hayvan Sağlığı Teşkilatı'nın Mayıs ayında aldığı kararla beraber Kırıkkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü harekete geçerek gerekli çalışmaları yaptı. Buna göre il müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi İstanbul'un Avrupa yakası da dahil olmak üzere Anadolu'dan Trakya'ya yapılacak olan canlı hayvan sevklerinin yapılacağı kuralları belirleyerek kamuoyuna duyurdu. Belirlenen esaslar dışında Trakya'ya canlı hayvan sevki yapılmayacağı bu nedenle yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Trakya'ya canlı hayvan götürmek isteyen yetiştiricilerin ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. İl müdürlüğünce açıklanan kurallara göre sevk yapacak yetiştiricilerin, karantina ve test süresini dikkate alarak sevk tarihinden en az üç ay önce il veya ilçe müdürlüklerine yazılı olarak müracaat etmeleri gerekmektedir."


CİHAN